Jukka Norvannon ja Raamatun juhlaa

Jukka Norvannon ja Raamatun juhlaa vietettiin sunnuntaina Tampereella ensimmäisten lumihiutaleiden leijaillessa.

Radiotaajuuksilta tutun lähetysteologi Jukka Norvannon 60-vuotisjuhlaan kokoontui lähes 300 Raamatun ystävää ensin Viinikan kirkkoon ja juhlamessun jälkeen Tullinkamarin Pakkahuoneelle. Ilo Jukan elämänvaiheista Raamattuopiston, Medialähetys Sanansaattajien ja Lähetysyhdistys Kylväjän riveissä yhdisti ystäviä vuosikymmenien ajalta. ”Jukka Norvannolla on paljon hyviä ystäviä, ja heitä tulee koko ajan lisää”, totesi juhlat juontanut Marjaana Kotilainen, Jukan työtoveri kaikkien kolmen järjestön ajalta. ”Eivätkä he ole vain Jukan, vaan hänen kauttaan myös Raamatun ja lähetyksen ystäviä.”

Juhlamessun saarnassa Jukka Norvanto vei kuulijat pohtimaan, kenen rinnalle saarnatekstissä asettuisi: Jeesuksen, fariseusten vai sokeana syntyneen miehen, jolla oli valtava ilo siitä, mitä Jeesus oli hänelle tehnyt eivätkä muut ymmärtäneet. ”Asetummeko siis hänen rinnalleen ja koetamme hänen kanssaan saada toisetkin ihmiset uskomaan Jeesukseen?” kysyi Norvanto.

Juhlassa kuultiin ja nähtiin väläyksiä Jukan elämästä ja Kylväjän raamattutyöstä maailmalla. Terveisiä toivat Jukan perheväki, Pekka Simojoki, Jukka Niemelä, Kirsi Rostamo, Mimmu Lassila ja Inga-Lil Rajala, joka kertoi värikkäästi pitkästä Raamattu kannesta kanteen -yhteistyöstä Jukan kanssa. Päätoimittaja Kirsi Rostamo toi Radio Dein onnitteluina ja Israelin-tuliaisina 60 vuotta täyttäneelle Jukka Norvannolle oinaansarvitorven, joka Vanhassa testamentissa kutsuu ihmisiä kuulemaan Jumalan Sanaa. Samassa tehtävässä on tänä päivänä raamatunopettaja kutsuessaan kuulijoita Raamatun Sanan äärelle.

Jukan kirjallinen tuotanto pääsi esille paitsi kirja-arvontavoittojen, myös laulun sanojen muodossa, kun yleisöä laulattanut MGtH esitti Jukan sanoittaman ja Tapani Nuutisen säveltämän Lapsen turva -kappaleen. Videoiden ja kuvien kautta päästiin kurkistamaan Kylväjän työalueille Kaukasiaan sekä Jukalle erityisen tuttuihin Mongoliaan ja Israeliin, joissa Jukka on vieraillut opettamassa Raamattua, Mongoliassa paikallisille ja Israelissa suomalaisille matkaryhmille.

Perusteellisena raamatunopettajana Suomessa ja maailmallakin tunnettu Jukka Norvanto on opiskellut Raamattua ahkerasti nuoresta asti. Jukka Norvannon kanssa opiskeluaikoina samassa raamattupiirissä ollut Birgit Siitonen saapui juhlaan Savonlinnasta. ”Raamattupiirien päätteeksi kotimatkat olivat meille kuin Emmauksen tietä Jeesuksen seurassa kulkeneille. Jukka selitti raamattupiirissä läpikäymäämme kohtaa omin sanoin, niin että me nuoremmatkin ymmärsimme”, hän muisteli oman raamattuinnostuksensa alkuaikoja. ”Hän selitti Raamattua Raamatulla, ei oppi-isiin tai omiin kokemuksiin vedoten.” Vuosien jälkeen Birgit Siitonen on saanut palata Jukan opetusten pariin radion välityksellä: ”Opetuksia on edelleen mielenkiintoista ja antoisaa kuunnella.”

Jukka Norvannon syntymäpäiväjuhlat olivat osa Lähetysyhdistys Kylväjän Annoit minulle elämän –raamattutyön keräystä, jonka toinen päätapahtuma on Kylväjän kolehtipyhä 5.11. Jukan 60-vuotislahjat ohjautuivat hänen toiveensa mukaan raamattutyönkeräykseen, johon on mahdollista vieläkin osallistua Annoit minulle elämän -keräyksen sivuilla.

Kuvakavalkadi Jukka Norvannon 60-vuotisjuhlista 

Kuvakavalkadi 2 Jukka Norvannon 60-vuotisjuhlista