Mongoliaan perustetaan evankelisluterilainen kirkko

Mongolian luterilaiset seurakunnat yhdistyvät kirkoksi 31.10. Kuvassa kirkkorakennus maaseudulla.

Uskonpuhdistuksen juhlavuosi vauhditti pitkään suunnitteilla olluttu Mongolian evankelis-luterilaisen kirkon (Mongolian Evangelical Lutheran Church, MELC) perustamista. Kirkon virallista perustamisjuhlaa vietetään 31.10. Ulaanbaatarissa päivälleen 500 vuotta uskonpuhdistuksen jälkeen.

“Uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlavuosi on meille hyvä merkkipaalu yhdistyä ja perustaa uusi kirkko”, toteaa Ulanbaatarissa sijaitsevan teologisen korkeakoulun rehtori, pastori Purevdorj Jamsran.

Mongoliassa on noin 20 luterilaisia seurakuntaa, joiden perustamisessa Kylväjäkin on ollut mukana.  Kylväjän työn tuloksena on syntynyt kolme itsenäistä luterilaista seurakuntaa ja useita niiden alaisuudessa toimivia kappeliseurakuntia. Lisäksi lähetystyötä ovat tehneet muun muassa norjalaiset. Nyt on erillisten seurakuntien aika yhdistyä yhteiseksi kirkoksi, jonka avajaisjuhliin osallistuvat Suomesta lähetysosaston johtaja Pentti Marttila, viestintäpäällikkö Outi Rajala ja hallituksen jäsen Ulla Tulisalo.

 

Lisätietoa Kylväjän työstä Mongoliassa.

Uutista täydennetty 27.10.2017 klo 8.11