Odessassa lehtimajanjuhla ja luterilainen sadonkorjuujuhla

Juutalaiset Jeesukselle -järjestö ja messiaaniset Uusi Jerusalem ja Luvattu maa -seurakunnat viettivät lehtimajanjuhlaa Odessassa. Luterilaisessa seurakunnassa oli puolestaan sadonkorjuujuhla.

Lehtimajanjuhla on syksyn sadonkorjuujuhla, johon tuodaan hedelmiä ja palmupuiden oksia ja kiitetään Jumalaa sadosta. Juhlaa varten rakennetaan maja, joka symboloi juutalaisten väliaikaisia asumuksia 40 vuoden vaelluksella erämaassa Egyptin orjuudesta vapautumisen jälkeen.

Muutamat israelilaiset rabbit opettavat, että Messiaan tulo tapahtuu lehtimajanjuhlan aikana. Messiaanisissa kirjallisuuslähteissä on vahva todistus siitä, että Jeesus Messiaan syntymä olisi tapahtunut juuri tämän juhlan aikaan. Kun Jeesus sitten vietti lehtimajanjuhlaa Jerusalemissa, hän kutsui kaikkia janoisia tulemaan luokseen.

Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: “Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, ‘hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat’, niin kuin kirjoituksissa sanotaan.” Joh. 7:37-38

Luterilaisen seurakunnan sadonkorjuujuhla.

 

Lehtimajajuhla Odessassa 2017.