Tampereella juhlitaan Jukka Norvantoa ja Raamattua

Lähetysyhdistys Kylväjän järjestämässä raamattujuhlassa 22. lokakuuta Tullikamarin Pakkahuoneella juhlitaan 60-vuotta täyttävää Jukka Norvantoa ja esitellään järjestön raamatunopetus- ja koulutustyötä. Juhlat ovat osa Kylväjän raamattutyön keräystä Annoit minulle elämän, jolla tuetaan muun muassa Mongoliassa tehtävää työtä.

Juhla on avoin kaikille Jukan raamattuopetuksista nauttineille tai muuten juhlasta kiinnostuneille.

– Olen käynyt vuosien varrella usein vieraana Tampereen seurakunnissa. Yhdessä on tutkittu Raamattua. Siksi on ilo ja kunnia kutsua nyt Tampereen seudun vanhoja ja uusia ystäviä juhlimaan kanssani Raamattua 60-vuotissyntymäpäivieni merkeissä, sanoo Kylväjän raamattuopettaja Jukka Norvanto.

Kristittyjä kaikista suunnista kokoava juhla alkaa Viinikan kirkossa messulla, jossa Norvanto saarnaa. Päivä jatkuu tarjoilulla ja juhlalla Tullikamarin Pakkahuoneella.

Juhlassa nähdään väläyksiä Jukan elämästä ja Raamatun sanan vaikutuksesta maailmassa. Tapani Nuutinen esittää säveltämänsä laulun, jonka teksti on Jukka Norvannon omaelämänkerrallista tuotantoa. Juhlassa on mukana myös muita Jukan ystäviä vuosien varrelta, muun muassa Pekka Simojoki, Inga-Lil Rajala, Kirsi Rostamo ja Mirja Lassila, sekä Jukan lapset. Yleisön laulattamisesta vastaa MGtH trio.

Tampereen eteläisen seurakunnan diakoniatyöntekijä Päivi Vuorinen on ollut lähetystyöntekijänä Mongoliassa.

– Raamatun tärkeä viesti mongoleille on, että jokainen on Jumalalle suunnattoman rakas! Useimpien tuntemieni mongolien lempipaikka on pienoisevankeliumi. On vapaus rukoilla ja lähestyä Herraa omalla kielellä ja omilla sanoilla, sanoo Vuorinen.

Messu ja juhla radioidaan suorana lähetyksenä Järviradion taajuudella. Ohjelman lomassa kuullaan Jukan ja Kylväjän taivalta valottavien vieraiden haastatteluja.

Kimppakyytejä kootaan Facebookin ja nettisivujen kautta. Yhteiskuljetus on luvassa ainakin Lappeenrannan, Kouvolan ja Lahden kautta. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 10.10. mennessä Hanna Räsänen, hanna.rasanen@kylvaja.fi, p. 040 523 2664.