Silmäterveystyön potilasmäärät jatkavat kasvua

Keski-Aasiassa toimivan Kylväjän yhteistyöjärjestön silmäterveystyön potilasmäärät jatkavat kasvua. Järjestön sairaaloissa ja klinikoilla oli viime vuonna yli 200 000 potilaskäyntiä, mikä on noin 20 000 enemmän kuin vuonna 2014. Leikkauksia tehtiin viime vuonna 10 858.

Silmäterveystyölle on Keski-Aasiassa suuri tarve. Yhteistyöjärjestömme menoista liki puolet kohdistuukin silmäterveystyöhön.

Silmäterveystyössä on nykyisin vain yksi ulkomaalainen työntekijä, muut ovat paikallisia. Myös projektin omarahoitus on korkea, ja se saa tuloja muun muassa potilasmaksuista, joten yhteistyöjärjestömme heikko taloustilanne ei vaaranna projektin etenemistä.

Keski-Aasian-työmme ei ole enää Suomen valtion rahoittamien kehitysyhteistyöprojektien piirissä, vaan Kylväjä osallistuu työhön seurakuntien ja yksittäisten henkilöiden taloudellisella tuella.