Urheilutyö kokoaa nuoria Mongoliassa

Kylväjä tekee urheilulähetystyötä Mongoliassa vuonna 2014 perustetun FLOM Sports Clubin kautta. Seura järjestää viikoittaisia urheilutapahtumia sekä useamman urheiluleirin vuosittain lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Toimintaa on monella eri paikkakunnalla ja se kokoaa viikoittain satoja nuoria yhteen. FLOM Sports Club kouluttaa seurakuntalaisista uusia valmentajia ja johtajia, jotka ovat lyhyessä ajassa kasvaneet kantamaan vastuuta laajenevasta työstä, joka on saanut innostuneen vastaanoton. Urheilu tuo toivoa ja iloa monesti haastavan arjen keskelle.

Ulaanbaatarissa urheilukerhoissa päälajina on lentopallo. Toimintaan osallistujien keski-ikä on noin 17-18 vuotta. Tytöt ja pojat pelaavat yhdessä ja toimintaa ohjaavat Ulaanbaatarin Sain Medee -seurakunnasta Njama, Murun ja Uuchka.

Zuunmodissa on myös toimintaa kerran viikossa, ikäryhmänä 15-18-vuotiaat tytöt ja pojat. Päälajeina ovat lentopallo ja koripallo. Tämän hetkinen suuri haaste ja rukousaihe Zuunmodissa on löytää uudet paikalliset vastuunkantajat, jotka asuisivat itse paikkakunnalla. Nuori pariskunta, joka johti seurakuntaa ja myös urheilutoimintaa muutti yllättäen toiselle paikkakunnalle muiden töiden perässä. Urheilutoiminnasta ja seurakunnan jumalanpalveluksista vastaavat nyt Ulaanbaatarin seurakunnan vetäjät, Ulaanbaatarista käsin. Pidemmän päälle tämä on haastava tilanne. Pelivuorot jatkuvat myös Mandalgobissa, päävastuunkantajana Mungunshagai.

Kesällä järjestettiin urheilupäivä, jossa oli mukana Ulaanbaatarin ja Zuunmodin nuoria. He pelasivat yhdessä koripalloa Zuunmodin seurakunnan pihalla. Seurakuntien kesäleirillä oli myös yhteistä urheiluohjelmaa, vaikka kyseessä ei ollut erityinen urheiluleiri.