Takaisin Israeliin

Hanna ja Juha-Pekka Rissanen  palaavat viidentoista Suomessa vietetyn vuoden jälkeen työhön Israeliin.

Hanna ja Juha-Pekka Rissanen valmistautuvat lähtemään seurakuntatyöhön Immanuel-kirkkoon Tel Aviv–Jaffaan ensi vuoden alkupuolella.

Paikka on Rissasille tuttu jo vuosilta 1990–1991, jolloin he aloittelivat työtään Israelissa edellisen kerran – tuolloin aluksi Norjan Israel-lähetyksen lähetteinä. Immanuel-kirkon työn jälkeen he toimivat Suomen Lähetysseuran työntekijöinä Haifassa ja Jerusalemissa vuoteen 2002 asti.
Immanuel-kirkko tavoittaa ihmisiä monista taustoista ja kansalaisuuksista. Juutalaisia on luonteva tavoittaa esimerkiksi Avoin kirkko -toiminnan kautta. Vierailujen ja konserttien yhteydessä syntyy aivan luonnostaan ja väistämättä keskusteluja paikallisten kanssa.
– Immanuel-kirkko erottuu ympäristöstä ja se myös herättää paljon uteliaisuutta. Kirkko on yli sata vuotta vanha, joten sinne tulee paljon paikallisia turisteja ja turistiryhmiä. Siellä on yhdet Israelin parhaista uruista ja siellä on ihan säännöllisesti urkukonsertteja ja muita konsertteja. Niiden yhteydessä voidaan myös jakaa kirjallisuutta ja muuta materiaalia, Hanna kertoo.

Koska Rissaset osaavat jo hepreaa ja tuntevat paikallisen kulttuurin, he voivat aloittaa työn heti Israeliin mentyään. Työhön kuuluu jumalanpalveluksia, kirkon esittelyä, Raamatun opetusta, diakoniatyötä ja kirkkokonserttien järjestelyä.
– Jeesus tuli niitä varten, jotka lähellä olivat, niin kuin Efesolaiskirjeessä sanotaan, ja myös kauempana olevia varten. Evankeliumin esillä pito Jeesuksen oman kansan, juutalaisten parissa on edelleen ajankohtainen tehtävä ja haaste, koska tiedämme, että suurissa määrin juutalaiskansa ei ole ottanut omaa Messiastaan vastaan omana Herrana ja pelastajanaan, Juha-Pekka toteaa.
Paluu työhön Israeliin 15 vuoden jälkeen tuntuu Rissasista kiehtovalta ja mielenkiintoiselta.
– Olemme pitäneet koko ajan mahdollisuutena mielessä, että voisimme joskus vielä palata sinne, kutsumuksemme maahan. Nyt kun lapset lentävät jo pesästä pois, meillä on uusi elämänvaihe ja on mahdollisuus lähteä tällä tavalla kaksin.