Kuurojenhankkeelle oma tv-studio Mongoliassa

Kuurojenhankkeemme Mongoliassa sai viime vuoden päätteeksi pystyyn TV-studion. ”Kuurojen maailmassa visuaalisuus on tärkeää, kun puhuttua kieltä ei ole. Kuurojen yhdistyksen ajatuksena on aloittaa kuurojen omat TV-lähetyksen kaapeli-TV:n kautta”, kertoo Mongolian-lähetti Mika Laiho. ”Tätä varten he ovat nyt varustaneet studion uusiin kuurojen toimintakeskuksen tiloihin, joka on suoraa jatkoa hankkeessamme olleelle ’Information center’ (Kuurojen keskus) -konseptille.” Tällä hetkellä itse studio ja yksi osaava henkilö ovat valmiina, mutta varsinainen ohjelmatuontanto alkaa vasta myöhemmin. ”Muutama pieni asia vielä on vaiheessa, kuten toimiluvat yhteistyölle kaapeli-TV:n kanssa. Mutta eivätköhän nekin aikaa myöten järjesty”, Laiho päättää. Tv-studion valmistumisen kunniaksi järjestettiin Mongolialaiseen tapaan juhlat.

Kuurojenhanke toimi Suomen ulkoministeriön tuella vuoteen 2017, jonka päätteeksi työ siirtyi paikallisten käsiin.