Lasten päiväkeskuksen rakentamiskuluista koossa reilu kolmasosa

Kylväjän joulukeräyksenä startannut Rakennetaan lapsille päiväkeskus Etiopiaan on tuottanut tähän mennessä 39 % tarvittavista varoista.

”Helmikuun loppuun mennessä on hankkeeseen kertynyt varoja reilut19 500 euroa, kun hanketta varten on Etiopiaan maksettu 30 000 euroa”, kertoo Kylväjän talousjohtaja Petri Javanainen, joka on itsekin päässyt vierailemaan Etiopiassa alkuvuodesta 2016. ”Etiopian matkani aikana kuulin usealta taholta lasten päiväkeskuksen työstä ja sen tarpeellisuudesta. Kun pitkät neuvottelut vuokratilojen lunastamisesta eivät edenneet ja omistaja yritti nostaa hintaa kohtuuttomaksi, päädyttiin lopulta sopivan tontin löytymisen jälkeen rakentamaan uudet tilat.” 

Forssan seurakunnassa ilahduttiin joulun alla mahdollisuudesta osallistua päiväkeskuksen rakentamiseen. ”Suomen 100-vuotisjuhlavuonna totesimme, että olemme saaneet itse niin paljon, että nyt on meidän vuoromme antaa muille”, kuvailee lähetystyöstä vastaava seurakuntapastori Eikka Kähärä. ”Niinpä ohjasimme seurakunnan vapaaehtoisille tarkoitetut joululahjarahat Ginnirin päiväkeskuksen rakentamiseen.” Vapaaehtoisten joululahjaksi saamissa lahjakorteissa kerrottiin, että lahjalla on rakennettu 20 % Ginnirin päiväkeskuksen katosta. ”Tuntui mukavalta saada henkilökohtainen, omalla nimellä varustettu kirjekuori ja kortti. Tuntui siltä, että minunkin panokseni oli huomioitu, sai olla rikkana rokassa, niin kuin sanotaan,” kiitti Mai-Leen Sukki Tammelasta.

Kaakkois-Etiopiassa sijaitsevassa Ginnirin kaupungissa toimii Lähetysyhdistys Kylväjän tuella lasten päiväkeskus, jonka toiminnasta ja kummiohjelmasta vastaavat Ginnirin Mekane Yesus -seurakunta ja Ginnirin kaupunki. Päiväkeskuksessa käy noin 60 kummiohjelmassa mukana olevaa köyhää lasta, joista osa on orpoja. Päiväkeskuksessa huolehditaan lasten ruokailuista ja terveydenhuollosta sekä autetaan heitä läksyjen tekemisessä.

Päiväkeskuksen rakennuskuluiksi on arvioitu 50 000 euroa. Keräys jatkuu, kunnes tarvittavat varat on saatu kokoon. Ginnirin päiväkeskuksen rakentamiseen voi osallistua tästä. Lisätietoja saa myös Kylväjän toimistosta, kylvaja@kylvaja.fi,
p. 09 2532 5422.