Urheilulähetystyötä Säin medee –seurakunnassa

Ulaanbaatarin Säin medee -seurakunta järjestää urheilutoimintaa sekä Ulaanbaatarissa että noin 45 km päässä Zuunmodissa. Päävastuuta toiminnasta kantaa vapaaehtoisesti  seurakuntalainen Njama, joka on arkkitehtuurin yliopisto-opettaja. Hän toivoo, että urheilun kautta voitaisiin tavoittaa nuoria kuulemaan evankeliumia. Hän kertoo, että on mukana pitämässä urheiluvuoroja molemmissa kaupungeissa kerran viikossa.  

Keskiviikkoisin iltapäivällä Njama kulkee autolla Zuunmodiin toisen seurakuntalaisen kanssa ja koulujen oppituntien päätyttyä he pitävät kaupungin liikuntahallissa kaksituntisen vuoron, jossa pelataan lentopalloa ja pidetään hartaus. Vuorolla käy innostuneita 13–18 -vuotiaita nuoria keskimäärin vajaa kolmekymmentä henkeä. 

Perjantai-iltaisin seurakunta tarjoaa nuorille Ulaanbaatarissa liikuntamahdollisuuden kirkon lähellä sijaitsevan koulun liikuntasalissa. Vuorolla käy tällä hetkellä noin kymmenen nuorta, joista pääosa on yliopisto-opiskelijoita. Ootška, 16, kertoo viihtyvänsä vuorolla, mutta on harmissaan siitä, että viimeisen vuoden aikana osallistujamäärä on vähentynyt. Njama kertoo, että aiemmin vuorolla oli enemmän nuoria vastuunkantajia, mutta nyt heitä on jäänyt pois, mm. kaksi heistä on lähtenyt ulkomaille opiskelemaan. Njaman rukousaihe on, että uusia vastuunkantajia löytyisi tilalle. 

Teksti: Janne Henriksson
Kuva: Jussi Valkeajoki