Luther-seminaari Mongoliassa

Viime vuonna perustetun Mongolian ev.lut. kirkon seurakunnat viettivät yhdessä Luther-seminaaria Ulaanbaatarissa huhtikuun alussa. Jo useamman vuoden aikana pidetty seurakuntien vuotuinen yhteinen seminaari keräsi tällä kertaa osallistujia ympäri Mongoliaa noin 80 hengen edestä.

Seminaarin vierailevana puhujana toimi jo neljännen kerran peräkkäin pastori Richard Chiu Singaporesta (Lutheran Church of Our Redeemer, Singapore). Tänä vuonna seminaarin aiheeksi oli valittu rukous. Kahden päivän aikana vietetty seminaari luentoineen ja ryhmätyöskentelyineen virvoitti seurakuntalaisia ja heidän rukouselämäänsä.

Chiu rohkaisi mongolikristittyjä rukoilemaan rohkeasti ja ilolla, sillä Jeesus itse on sanonut meille:  “Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä pyytävä saa, etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan.” (Luuk. 11: 9-10)