Lasten päiväkeskuksen rakentaminen hyvässä vauhdissa

Lasten päiväkeskuksen rakentaminen etenee Etiopian Ginnirissä. Marraskuussa rakennettiin pieni vaja, joka toimii rakennusmateriaalin varastona sekä vartijan väliaikaisena suojana. Suurin osa rakennusmateriaaleista on hankittu paikallisesti, mikä tukee paikallista yhteisöä. Varsinainen rakennustyö alkoi vuoden 2017 lopussa. Vaikka tontti ostettiin jo kesällä 2017, paperityöt veivät aikaa ja sitten oli odotettava vielä sateiden loppumista.

– Tämän vuoden puolella rakentaminen on edennyt ihan mukavasti. Viime viikkoina on tosin ollut taas sateita. Se on hieman viivästyttänyt rakentamista, koska on vaikea löytää työntekijöitä, jotka haluavat työskennellä sateessa, kertoo Etiopian työaluevastaava Mikko Puhalainen.

Toiveissa on, että rakennus olisi valmis parin kuukauden kuluessa, mikäli rakennustyöt etenevät suunnitelmien mukaan.

Kylväjän keräyksellä on saatu tällä hetkellä kokoon noin 24 000 euroa. Kokonaistavoite on yhteensä 50 000 euroa. Kylväjän sivuilla on mahdollista osallistua rakentamiseen nettilahjoituksella. Viitenumerolla maksettaessa viite on 31603 10019.