Lastenpäivissä suihkuja ja Sanaa

Mongolian Säin medee -seurakunta järjestää lastenpäiviä lauantaisin noin kerran kuussa. Lastenpäivät ovat diakoniapäiviä ja tavoittavaa työtä. Päivät järjestetään yhteistyössä paikallisten jurtta-alueen sosiaaliviranomaisten kanssa. He auttavat pastoria tavoittamisessa ja valikoinnissa. Lapsia otetaan kerrallaan parikymmentä henkilöä, iältään 5-14-vuotiaita. Työllä pyritään tavoittamaan köyhimpien perheiden lapsia kirkon läheltä olevalta jurtta-alueelta. Osa seurakunnasta käyvistä lapsista on ensimmäisen kerran päätynyt kirkolle juuri näiden lastenpäivien kautta.

Lastenpäivät kuuluvat myös Kylväjän Mongolian-lähettien Ella ja Janne Henrikssonin työtehtäviin. He vastaavat lasten leikittämisestä.

Lastenpäivään kuuluu yleensä käynti yleisessä suihkussa, joka on hyvin tärkeää varsinkin jurttaperheiden lapsille, sillä he pääsevät vain harvoin käymään pesulla. Päivän aikana on myös mahdollisuus saada hiustenleikkuu ja ruokaa kirkolla. Lisäksi ohjelmassa on leikkejä ja lopuksi hartaushetki. Lapsia kutsutaan myös osallistumaan jumalanpalveluksiin ja pyhäkouluun. Lastenpäivien järjestämiseen osallistuu pastorin lisäksi vapaaehtoisina aina noin 6-8 seurakuntalaista. He toimivat muun muassa autokuskeina, ruoan laittajina, hartauden pitäjinä ja suihkukäynneistä vastaavina. Huhtikuussa järjestetyn edellisen lastenpäivän jälkeen noin neljä uutta lasta on käynyt jumalanpalveluksissa ja pyhäkoulussa. Muistetaan heitä rukouksin.