Rissaset asetettiin tehtävään Immanuel -kirkossa

”Jumala on lähettänyt Juha-Pekan ja Hannan palvelemaan Immanuel-seurakuntaa ja julistamaan evankeliumia ensin juutalaisille ja sitten kaikille kansoille. Tahdottehan seurakuntana ottaa heidät yhteyteen ja rukoilla, että Jumala käyttäisi heitä Pyhän Henkensä kautta”, evästi sanoillaan johtava pastori Bradley Long, kun Juha-Pekka ja Hanna Rissanen asetettiin tehtäviinsä Tel Avivin Immanuel-kirkossa.

Lauantaina 26.5. sapatin jumalanpalveluksessa oli iloinen tunnelma. Juha-Pekka ja Hanna Rissanen aloittivat Immanuel-seurakunnan palveluksessa helmikuun alussa, ja nyt heidät asetettiin virallisesti tehtäviinsä. Rissaset ovat palvelleet Israelissa aiemminkin erilaisissa tehtävissä yli 12 vuotta.

Juha-Pekka ja Hanna Rissasen työ Immanuel-kirkossa on hyvin monipuolista. Sapatti- ja sunnuntaijumalanpalvelukset, avoin kirkko -toiminta, keskiviikkoillan raamattupiiri, säännölliset rukoushetket ja konsertit muodostavat säännöllisen toiminnan kokonaisuuden. Juha-Pekka toimii Immanuel-seurakunnan toisena pastorina ja Hanna on seurakuntatyön ohella mukana avustamassa Israelin Raamattuseuraa ja Caspari-keskuksen kirjastoa.

Rissasten tehtävään asettamisen toimitti seurakunnan johtava pastori Bradley Long avustajinaan seurakuntaneuvoston puheenjohtaja Paul Greenham ja Kylväjän ulkomaisentyön työalajohtaja Pentti Marttila. Jumalanpalveluksen jälkeen seurakunta juhlisti päivää yhteisellä aterialla läheisessä seurakuntakodissa.

Kirkkokahveilla kuultiin Rissasten ystävien ja työtovereiden tervehdyksiä vuosien varrelta. Juha-Pekka jakoi seurakunnalle Jumalan sanaa ja kertoi perheen tunnelmista uuden elämänvaiheen alkumetreillä: ”Seurakunta on ottanut meidät vastaan lämmöllä, ja olemme kokeneet tulleemme kotiin.” Tilaisuuden päätti pastori Long toteamalla, että Juha-Pekka ja Hanna vahvistavat erityisesti seurakunnan hepreankielistä työtä. Hyvän kielitaitonsa ja kulttuurin tuntemuksensa vuoksi he ovatkin kuin kalat vedessä juutalaisten keskuudessa.

Kuva: Sanna Erelä