Itä-Siperian kirkkohanke myötätuulessa

Kesäinen kuva kirkon tontista. Kuva: Anitta Lepomaa.

Itä-Siperiassa Ulan-Udessa pienen Kristuksen armon seurakunnan kirkonrakennusprojekti etenee. – Ekologinen tarkastus on venyttänyt projektin alkamista, mutta kesäkuun alussa viranomaisilta tuli lopulta lupa rakennustöiden aloittamiseen, iloitsee Kylväjän lähetti Anitta Lepomaa.

– Ekologinen tarkastus kesti hyvin pitkään, koska rakennussuunnitelmia muutettiin hiukan. Niitä muutoksia varten piti valmistaa uudet paperit. Onneksi loppukeväällä saatiin tarkistus tehtyä ja sen jälkeen pystyttiin anomaan rakennuslupaa. Lopulta lupa saatiin vielä yhden paperisodan päätteeksi, sen jälkeen kun olin jo lähtenyt kesälomalle Suomeen, valaisee Anitta Lepomaa.

Viime aikoina seurakuntalaiset ovat osallistuneet kirkonrakennusprojektin varainhankintaan aktiivisesti. He ovat askarrelleet Arja Halttusen johdolla esimerkiksi puu- ja paperihelmistä kaulakoruja, joita myytiin muun muassa Lähetyksen kesäpäivillä Kauniaisissa.

-Seurakuntalaiset myös rukoilevat tämän projektin puolesta säännöllisesti. Heillä on oma rukousryhmä, ja joka päivä pari ihmistä on vastuussa siitä, että rukoillaan seurakunnan asioiden puolesta. Kirkkoherra Vladimir on lisäksi tehnyt kovasti työtä rakennusprojektin eteen jo monen vuoden ajan. Erityisesti viime vuosi oli raskas, sillä hän joutui useasti vierailemaan erilaisissa virastoissa hoitamassa tarvittavia asiakirjoja ja rakennuspiirustuksia, Anitta Lepomaa kertoo.

– Hankkeen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu 300 000 – 350 000 euroa. Tälle vuodelle on budjetoitu 150 000 euroa. Lähettäjien tukea tarvitaan nyt paljon, vetoaa Kylväjän talousjohtaja Petri Javanainen ja viittaa Itä-Siperian kirkkohankkeen keräykseen.

Hankkeesta on tehty nyt myös video, jossa kerrotaan kirkon rakennushankkeesta. Arja Halttunen kuvasi Anitta Lepomaan kanssa klippejä projektin eri vaiheista. Videon tekemisessä mukana ollut Anitta Lepomaa kokee videoinnin olleen haastavaa, mutta mielenkiintoista.

– Oli hyvä, kun video tehtiin, sillä näin ihmiset näkevät paremmin millaista siellä paikan päällä on, miten työtä tehdään ja missä oloissa toimitaan. Video kertoo enemmän kuin valokuvat, miettii Anitta Lepomaa.