Japanissa voimakas maanjäristys – Kylväjän läheteillä ei hätää

Kylväjän työalueella Länsi-Japanissa on ollut manantaiaamuna kello 8 paikallista aikaa voimakas maanjäristys (magnitudi 6,1 Richterin asteikolla). Kylväjän ja sen yhteistyökumppanin Norjan luterilaisen lähetysliiton kaikki Japanissa olevat lähetit ovat kunnossa.
– Täällä Midorigaokassa koin järistyksen japanilaisella asteikolla noin nelosen voimakkuudella, kertoo Japanin-lähetti Lea Lukka.
Okayamassa, jossa Johanna ja Jüri Perendi perheineen asuvat, järistys tuntui kolmosen voimakkuudella.
– Japanilainen asteikko maanjäristyksen voimakkuuden arvioimiseksi (skaalalla 1-7) perustuu järistyksen aiheuttamiin tuhoihin. Japanissa talot on rakennettu kestämään maanjäristyksiä mahdollisimman hyvin. Monissa muissa maissa vastaava järistys aiheuttaisi huomattavasti suuremmat tuhot. Japanilaisella asteikolla nelosen järistys ei yleensä aiheuta merkittäviä aineellisia tai henkilövahinkoa, vaikka se tuntuukin voimakkaalta, kertoo Japanin työaluevastaava Tapio Pokka.

Uutista tarkennettu 18.6. klo 10.52.