Urheilutyön kevätkauden päättäjäisiä Mongoliassa

FLOM Sports Clubin toiminnassa on vietetty viime viikkoina kevään päättäjäisiä. Zuunmodissa viikottaisia lentopallovuoroja ovat vetäneet pääkaupunki Ulaanbaatarista 40 kilometrin päähän Zuunmodiin matkanneet seurakuntalaiset. Kevään toiminnan päättäjäisiä vietettiin viime viikon keskiviikkona. Viikko sitten perjantaina puolestaan oli Ulaanbaatarissa kevään toiminnan päättäjäiset. Syksyllä Ulaanbaatarissa olisi toive aloittaa jalkapalloharjoitukset 9–12 vuotiaille.

Arhangaissa jousiammuntakerho on kokoontunut säännöllisesti, viime aikoina jopa ammattivalmentajan kanssa. Zavhanissa tammikuussa aloitettua toimintaa johtaa Tulga-niminen nuori mies. Hän on ala-asteen opettaja, jolla on vaimo ja kolme lasta. (Tulga on kuvassa keskellä eturivissä, keltainen liivi päällä.)

Urheilulähetystyön Mongoliassa aloittanut Ijäksen perhe palasi Suomeen vuosi sitten, mutta FLOM Sports Clubin työ on jatkunut paikallisin voimin. Harmillisesti neljä keskeistä vastuunkantajaa on muuttanut toisille paikkakunnnille tai jopa Australiaan asti. Niinpä toiminta on ollut hiipumaan päin, mutta jatkunut silti neljällä paikkakunnalla. Uutena paikkakuntana mukaan on tullut Zavhan, ja Mandalgovissa toiminta puolestaan on hiipunut.

”Rukoillaan, että urheilutyöhön löytyisi paikallinen johtaja, joka ottaisi vastuun useiden seurakuntien alueella tapahtuvasta työstä. Rukoillaan myös paikallisten vastuunkantajien puolesta, jotka pyörittävät viikkotoimintaa”, pyytää tällä hetkellä urheilulinjaa Raamattuopistolla Kauniaisissa vetävä Niko Ijäs. ”Rukoillaan myös, että evankeliumi olisi kirkkaasti esillä urheilutyön hetkissä, ja työ linkittyisi vahvemmin seurakuntaan.”