Muutoksia lähtijöissä, lähetyskurssin aikataulussa ja kotimaan työntekijöissä

”Lähetystyöhön lähtemisessä lause ’jos Herra suo’ on välillä hyvin konkreettinen. Viime syksyn lähetyskurssilaisista useamman suunta ja suunnitelmat ovat muuttuneet viime hetkillä”, kertoo Kylväjän työalajohtaja Pentti Marttila. ”Myös tulevan lähetyskurssin suhteen tuli muutoksia, ja kurssi siirtyi syksystä 2018 kevääseen 2019. Kurssille oli tulossa kolme pariskuntaa, joista yhdelle tuli viime metreillä este osallistua kurssille nyt syksyllä. Lisäksi meillä oli tiedossa useampia kurssista kiinnostuneita, joilla ei ollut mahdollisuutta tulla kurssille vielä syksyllä. Niinpä päätimme siirtää kurssin kevääseen, jolloin kolme tulossa olevaa pariskuntaa pääsevät kaikki kurssille, ja toivottavasti saamme monia uusiakin hakijoita mukaan. Haku kevään kurssille jatkuu 31.10.2018 saakka.”

Viime syksyn kurssilla opiskelleen, Itä-Siperiaan lähdössä olleen Sanna Kelkan elämäntilanne on muuttunut niin, että hänen lähtönsä peruuntuu tällä erää. Huhtikuun Kylväjä-lehdessä ruotsinkielisessä haastattelussa olleen Pohjois-Afrikkaan suuntaavan, siinä vaiheessa Ranskassa kieltä opiskelleen lähettikandidaatin kohdemaa puolestaan on vaihtumassa. ”Pohjois-Afrikkaan lähteminen kariutui meistä riippumattomista syistä, joten selvitämme tällä hetkellä mahdollisuutta lähteä toiselle työalueelle”, toteaa työaluevastaava Mikko Puhalainen.

Muutoksia on myös kotimaassa työskentelevissä: Keväällä Tampereen hiippakunnan aluekoordinaattoriksi valittu Juri Veikkola otti elokuussa vastuulleen kehitysyhteistyökoordinaattorin tehtävät. Tampereen hiippakunnan aluekoordinaattorina aloittaa 1.10.2018 Katariina Leskelä. Lähettikuraattorin sijaisena toimii syksyn ajan Elisa Wathén. Mikkelin ja Kuopion hiippakuntien aluekoordinaattorina toiminut Hanna Räsänen on nimitetty kehittämispäälliköksi Aatu Gröhnin palatessa aluekoordinaattorin tehtävään. Helsingin ja Espoon hiippakuntien aluekoordinaattorina työskentelee tammikuun 2019 loppuun Ilpo Kari. Julistustyöntekijöinä toimivat tällä hetkellä Arja Halttunen, Liisi Niemelä, Marjut Tikkanen ja Hanna-Maria Typpö. Tarkemmat ajankohdat ja yhteystiedot löytyvät info-sivulta.