Kristittyjen ryhmälle virallinen lupa kokoontua Jakutiassa

Joel Norrvik kesäisellä kalareissulla Jakutiassa. Työ Sahan tasavallassa on puolestaan ihmisten kalastamista.

Jakutiassa Itä-Siperiassa toimiva Inkerin kirkon kotiryhmä on saanut virallisen luvan kokoontua.

– Paikallinen Sahan tasavallan oikeusministeriö oli päättänyt myöntää luvan, iloitsee Itä-Siperian-lähetti Joel Norrvik. Päätöksen nojalla kotiryhmällä on oikeus kokoontua vuokrahuoneistossa toistaiseksi ja pitää hengellisiä kokouksia.

– Tämä on myös askel kohti seurakunnan rekisteröintiä, joka kuitenkin vaatii tietyn määrän paikallisia kristittyjä seurakuntalaisia. Odotamme ja rukoilemme Jumalan aikaa, että voisimme siirtyä tulevaisuudessa johonkin rukoushuoneeseen tai muuhun sopivaan tilaan, visioi Norrvik, jonka kodissa ryhmä tällä hetkellä kokoontuu.

Inkerin Kirkolla on lupa toimia koko Venäjän alueella, joten virallistamishakemuksen tekijänä oli Inkerin Kirkon Pietarin keskuskanslia.

Neljä vuotta Jakutiassa asunut Norrvik on iloinen myös uudesta viisumistaan, joka myönnettiin hengellistä työtä varten Jakutskin kaupungissa.

– Viisumi ei kuitenkaan oikeuta koko vuoden asumiseen Venäjällä. Huokaamme edelleen Jumalan puoleen, että oleskelupa moneksi vuodeksi voisi toteutua lähiaikoina. Tärkeä ajankohta on ensi vuoden alku ja toivomme että Sahan tasavallan paikallisviranomaiset olisivat suopeita oleskelulupahakemukselle. Kiitos kun olette mukana rukoilemassa asian puolesta, kiittää Norrvik lähettäjiä ja kutsuu yhteiseen rukousrintamaan oleskeluluvan ja koko Jakutian-työn puolesta.