Kevään lähetyskurssi alkoi Raamattuopistolla

Lähetyskurssin avajaisjuhlan päätteeksi juhlaväki siunasi lähetyskurssilaiset. Kuva: Jussi Valkeajoki.

Lähetysyhdistys Kylväjän kevään lähetyskurssi alkoi Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa maanantaina 7.1. Ensimmäisen opiskeluviikon päätteeksi vietettiin kurssinavajaisjuhlaa, jossa kurssilaiset siunattiin opintoihinsa.

Lähetyskurssilaiset ovat suuren tehtävän edessä, joten Kylväjän koulutuspäällikkö Pentti Marttila aloitti avajaisjuhlan rohkaisemalla lähetyskurssilaisia raamatunkertomuksella Daavidin ja Golgatin kohtaamisesta:

– Lähetystyössä ajattelemme välillä, että olemme pieniä, heikkoja ja mitättömiä, niin kuin Daavid. Kuitenkin Daavid vei voiton Goljatista.

Hän kertoi viimeviikkoisesta tapaamistaan Pietarissa opiskelevan mongolialaisen Sainaa-pastorin kanssa. He olivat muistelleet Kylväjän työn alkua Mongoliassa 25 vuotta sitten.

– Työ alkoi pienestä, mutta tällä hetkellä sunnuntain jumalanpalveluksiin kokoontuu 700 seurakuntalaista. Pienistä aluista kasvaa lähetystyössä Jumalan armosta suurta.

Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen muistutti puheessaan, että huolimatta monien kielteisestä suhtautumisesta lähetystyöhön kristittyjen tehtävänä on edelleen kertoa evankeliumia.

– Eikä kristinusko ole katoamassa mihinkään. Päinvastoin se menee eteenpäin suurimmassa osassa maailmaa. Hyvä sanoma leviää nopeasti, ja usko Jeesukseen valloittaa sydämiä; monesti ahdistettuna, mutta vastustamattomana voimana. Meille on vain annettu kynnettäväksi ja kylvettäväksi hieman kovempi peltosarka kaikkien maailman peltojen joukosta. Meille Raamattuopistolla Suomi, koska perustajaisät saivat sen työnäykseen, ja me jatkamme heidän viitoittamallaan tiellä. Kylväjälle, koska Kylväjän ensimmäisille sukupolville kiteytyi tehtäväksi mennä viemään evankeliumia sinne, minne muut eivät halua tai pysty sitä viemään. Ja tämän maailman lainalaisuus on, että juuri niitä kivisempiä peltoja karsastetaan.

Kirkon lähetystyön keskuksen johtaja, jalkapallotuomarinakin toimiva Jaakko Rusama vertasi lähetystyötä jalkapalloon:

– Jalkapallossa toiset pelaavat, toiset katsovat. Lähetystyössä on toisin. Olemme kaikki mukana samassa työssä, Jumalan lähetyksessä, jota saamme palvella.
– Lähetystyö on aina kokonaisvaltainen tehtävä. Kirkkoisä Augustus on sanonut: ”Muista aina todistaa Kristuksesta, joskus jopa sanoin.” Tähän todistajan tehtävään meitä kaikkia kutsutaan.
–  Lähetys on kirkkoa uudistava voima. Se on tehtävä, jota ei voida delegoida kenellekään. Se on meidän kaikkien tehtävämme.

Pitkäaikaiseen lähetystyöhön tähtäävä Korpin perhe osallistuu lähetyskurssille pienen kolmeviikkoisen poikansa kanssa. Lähetystyöhön lähteminen on ollut heillä mielessä jo pitkään.

– Odotamme kurssilta kasvua Jumalan lapsina. Odotamme myös saavamme valmiuksia siihen, miten osaisimme olla monen ihmisen elämässä mukana niin, että he oppisivat tuntemaan Jeesuksen.

Lyhytaikaiseen lähetystyöhön valmentavalla kurssilla opiskelevalla Markku Kaanaalla haave lähetystyöhön lähtemisestä syntyi muutama vuosi sitten Israelissa, missä hän päätti, että eläkepäivien koitettua olisi aika lähteä lähetystyöhön.

– Tekniselle osaamiselle on varmasti tarvetta, ja haluan palvella siellä, minne minut lähetetään.

Lähetysjohtaja Pekka Mäkipää totesi, että lähetyskurssin avajaiset ovat kuin pitkään odotetun uuden lapsen syntymä.

– Sitten katsotaan, millaisia rukouksen lapsia sieltä tulee. Tällä kertaa sieltä tulivat Korpit, Markku, Matti ja Hanna.

Mäkipää kertasi kohtia, joissa lapsi itkee Raamatussa. Hän viittasi Vanhan testamentin kohtaan, jossa enkeli sanoo: ”Älä ole huolissasi. Jumala on kuullut pojan itkun.”
– Jumala käytti enkeliä sanansaattajanaan. Lähetyskurssilla te kurssilaiset valmistaudutte sanansaattajan tehtävään.

Kevään lähetyskurssille osallistuu viisi opiskelijaa. Kaksi heistä tähtää pitkäaikaiseen lähetystyöhön. Kolme opiskelijaa valmistautuu kurssilla lyhytaikaiseen lähetystyöhön Ateenassa ja Israelissa. Uudella lyhytaikaisen lähetystyön linjalla opiskellaan kaksi kuukautta ja lähdetään sen jälkeen kolmen kuukauden harjoitteluun Kylväjän työalueella.

Lähetyskurssi järjestetään yhteistyössä Lähetysyhdistys Kylväjän, Suomen Raamattuopiston, Kirkon Koulutuskeskuksen ja Kirkon Lähetystyön Keskuksen kanssa.

Korppien vaiheista voit lukea lisää Kylväjä-lehdessä olleesta artikkelista.

Lue Lauri Vartiaisen koko puhe Kylväjä-blogista.