Menox-lehdessä pikaruokaa maailmalta

Menox-lähetyslehti koululaisille ilmestyy joka vuosi uudella teemalla ja avaa siten lähetyselämää maailmalla eri näkökulmista. Viime vuoden lehti esitteli Kylväjän työalueiden erilaisia kyläpaikkoja, tänä vuonna keskitymme tutkimaan eri maiden pikaruokia. Myös Jeesus valmisti opetuslapsille pikaruokaa rannalla.

Meillä Suomessa on lähinnä pikaruokaravintoloita ja grillikioskeja, muttei pieniä pikaruoka- tai teekojuja saati -kärryjä, kuten monissa muissa maissa. Joskus näitä voi olla meillä toripäivinä tai tapahtumissa. Mutta eri puolilta maailmaa näitä kojuja ja pikaruokapaikkoja löytyy sitäkin enemmä,n ja pikaruokia on jos jonkinlaisia.

Jakutiassa kojusta saa sharma-rullia erilaisin täyttein, kioskista Israelissa hyviä falafel-kasvispyörykkäpika-annoksia ja Bangladeshissa teekojussa voi maistella teen kanssa singaraa, eräänlaista perunamuusi-sipulilihapiirasta. Japanissa konbinin kuumasta kaapista saa ostettua pikaisesti kuppiramen, eli pikapikanuudelikeiton. Etu-Aasiassa voi ostaa simit-rinkelin jälkeen jälkkäriksi jäätelön, jolloin saa kaupan päälle myös hauskan esityksen temppuilevalta myyjältä, lopulta kyllä sen jäätelönkin ja makeat naurut.

Pikaruokaa voi myös valmistaa itse, kuten Jeesus teki kerran opetuslapsille rannalla. Jeesus valmisti kalaa ja leipää nuotiolla, mutta hyvän pika-aamiaisen lisäksi opetuslapset saivat Jeesukselta myös uuden tehtävän viedä ilosanomaa hänen sovitustyöstään ristillä kaikkialle maailmaan. Tämän Raamatun kertomuksen löydät lehden keskiaukeamalta.

Kesän lasten-, varhaisnuorten- ja nuorten leireiltäkin saamme terveiset lehden kautta. Kylväjän lasten- ja varhaisnuorten Salaisuus-leirit Vuokatinrannassa pidettiin yhteistyössä SRO:n kanssa aiheella Suurimman Voiman salaisuus. Lehden Mun juttu -sivulta voimme lukea Iiriksen, Millan ja Viljamin ajatuksia viime kesän leiriltä. Toinen Elävinä Kivinä -lasten ja nuorten Raamattu- ja lähetysleiri Enä-Sepässä toteutettiin OPKO:n kanssa. Olivia, Joonatan ja Aaron kertovat ajatuksiaan sieltä.

Lehden viimeiseltä aukeamalta löytyy erilaisia tehtäviä ratkaistavaksi. Takakannen sarjakuva kertoo Jeesuksen tarjoamasta pikaruoasta luonnon keskellä. Sillä aterialla viidestä leivästä ja kahdesta kalasta riitti syötävää Jeesuksen siunaamana noin viidelle tuhannelle miehelle, lisäksi naiset ja lapset.

Lehti on ilmainen ja sitä voi tilata postikuluin omille lapsille, luokan oppilaille, kummilapsille tai leiriläisille tai ladata PDF-muodossa netistä.
Ole hyvä, siunattuja lukuhetkiä Menoxin seurassa!