Hepreankieliset jumalanpalvelukset alkoivat Immanuel-kirkossa

Hepreankieliset jumalanpalvelukset alkoivat Immanuel-kirkossa joulukuun alussa israelilaisen Joel Ben-Davidin johdolla. Joel on Jews for Jesus Israelin koulutuspäällikkö ja toimii tällä hetkellä sen vs. johtajana. Jews for Jesus on yksi kirkon toiminnasta vastaavista Immanuel Ministries -työryhmän järjestöistä Kylväjän ohella.

Joel vieraili Lähetyksen kesäpäivillä Kauniaisissa vuonna 2016. Hänet vihittiin papiksi viime kesänä, ja elokuusta lähtien hän on toiminut myös avustavana pappina seurakunnassa. Joelin vaimo Adel on tarmokkaasti työssä mukana miehensä rinnalla. Pariskunnalla on neljä lasta. He tutustuivat aikoinaan kielikoulussa Jerusalemissa, kun Joel oli palannut Israeliin Englannista ja Adel muuttanut maahan Saksasta. Kumpikaan ei vielä silloin ollut uskossa ja avioiduttuaan he aikoivat kääntyä uskonnollisiksi juutalaisiksi. Useiden vuosien etsinnän jälkeen he kuitenkin kohtasivat Jeesuksen Messiaanaan.

– Adel ja minä olemme unelmoineet, puhuneet ja rukoilleet jo vuosien ajan, että voisimme aloittaa kokonaan hepreankieliset jumalanpalvelukset Immanuel-kirkossa, kertoo Joel.

– On hienoa, että lopulta nämä keskustelut ovat konkretisoituneet. Jumalanpalvelus alkaa perjantai-iltapäivisin hiukan ennen avoimen kirkon päättymistä. Tuolloin kutsumme kirkkoon tulevia paikallisia turisteja jäämään yhteiselle aterialle, jolla jumalanpalvelukset aloitamme. Mukana on ollut toistaiseksi keskimäärin 18 henkilöä. Toivomme esirukoustanne, että tämän toiminnan kautta tulisi uusia paikallisia seurakuntamme toimintaan, ja että Jumalan läsnäolo koskettaisi messuihin tulevien sydämiä.