Juha-Pekka Rissanen juoksee Ebenezer-kodin rakennusprojektin hyväksi

Tel Avivin maratonille 22.2.2019 osallistuu 50 juoksijaa, jotka juoksevat yhteensä 420 kilometriä Haifassa sijaitsevan Ebenezer-vanhainkodin rakennusprojektin tukemiseksi. Juostavat matkat ovat 5 ja 10 kilometriä sekä puolimaraton. Kylväjän työntekijä, Tel Avivin Immanuel-kirkon pastori Juha-Pekka Rissanen, on yksi juoksijoista. Hän toimi aikaisemmin Ebenezer-kodin johtajana, joten hän aikoo juosta Run for Missions -haastejuoksussa 10 kilometriä Ebenezerin rakennushankkeen hyväksi.

Lähetysyhdistys Kylväjä on mukana lähetysjärjestöjen yhteisessä Run for Missions -juoksuhaasteessa, jossa juostaan lähetystyön hyväksi erilaisissa juoksutapahtumissa. Juoksuhaasteessa sekä juoksijalla että tukijoukoilla on oma tärkeä tehtävänsä: juoksija tekee juoksullaan lähetystyötä tunnetuksi, tukijoukot antavat kannustuslahjoituksensa juoksijan valitsemalle kohteelle ja tulevat mahdollisuuksien mukaan myös paikan päälle kannustamaan. Juoksuhaasteeseen voi vastata yhtä lailla kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Juha-Pekka on juossut jopa maratoneja, muun muassa aiemmin Israelissa asuessaan Tiberiaan maratonin ja Jerusalem-maratonin (puolimaraton) sekä Suomessa Helsinki-maratonin ja Espoon rantamaratonin sekä joitakin puolimaratoneja.

– Viime vuosina juoksuharrastus on jäänyt taka-alalle, mutta Ebenezer-kodin varainkeruukampanjan kannustamana innostuin haasteesta, koska kodin tekemä työ on lähellä sydäntäni.

Lähetysyhdistys Kylväjä on tukenut kodin työtä vuodesta 2014. Kylväjän työntekijöistä Pirkko Said työskentelee seurakuntatyön ohella Ebenezer-kodin kummikoordinaattorina ja avustavana työntekijänä. Ebenezer on ainoa messiaanisille juutalaisille tarkoitettu vanhainkoti Israelissa. Se on perustettu 1976 useiden ulkomaisten kristillisten järjestöjen tukemana. Tällä hetkellä sen toimintaa ohjaa paikallinen yhdistys. Kodissa asuu myös arabikristittyjä ja muita Israelissa pysyvästi asuvia kristittyjä vanhuksia. Kodissa on 30 paikkaa, mutta ei virallista sairasosastoa.

– Jotta tulevaisuudessa voitaisiin selkeämmin vastata ikääntyvien tarpeisiin ja Israelin valtion vanhuksia hoitavien laitosten laatuvaatimuksiin, on tarkoituksena laajentaa nykyistä rakennusta sekä rakentaa erillinen sairasosasto, kertoo Juha-Pekka Rissanen.

– Tukemalla juoksuani osallistut sairasosaston rakennuskuluihin.

Lisää rakennusprojektista voit lukea Ebenezer-kodin sivuilta. Ebenezerin historiasta ja elämästä puolestaan kerrotaan Ebenezerin juhlakirjassa Muistakaa hänen ihmetyönsä. Ebenezer-koti ensimmäiset 40 vuotta.