Twitter-väläyksiä vuodelta 2018

”Pystytä merkkikiviä, aseta tienviittoja, jotta tietäisit, mistä tie kulkee. Paina mieleesi tie, se polku, jota olet kulkenut.” (Jer. 31:21)

Välillä on aika pysähtyä ja katsoa taaksepäin kuljettua matkaa. Vuoden 2018 vuosikertomus Kylväjän työstä Suomessa ja maailmalla julkaistaan huhtikuussa, mutta katsauksen menneeseen vuoteen voi tehdä myös Twittteristä koottujen päivitysten kautta.

Kylväjä oli Twitterissä vuodesta 2014 vuoden 2018 loppuun. Samaan aikaan Kylväjä lopetti Twitterissä myös Kylväjän nuoret ja Rukoushuokauksia-tilinsä, joka oli toiminut vuodesta 2012.

– Kylväjän toiminnan linjauksessa 2016–2020 sanotaan: “Irrotamme otteemme, kun aika on, ja suuntaamme kohti uutta.” Seuraajakunta Twitterissä oli tosi pieni. Työmäärä, mikä päivittämisessä oli, ei palvellut tarkoitustaan, joten oli aika irrottaa ote ja suunnata kohti uutta, toteaa Kylväjän viestintäpäällikkö Outi Rajala.

Facebookissa ja Instagramissa Kylväjä on edelleen aktiivisesti mukana.

– Niissä on selkeä ja kasvava seuraajakunta. Tykkäyksiä kertyy päivityksiin kymmeniä ja kommenttejakin jonkin verran, vaikka toki niitä voisi olla enemmänkin.

Facebookissa julkaistaan päivittäin Kylväjän nettisivuillakin ilmestyvät Päivän rukoukset sekä päivittäin 1–3 lähetyselämästä kertovaa päivitystä. Instagramissa kerrotaan lähetyselämästä kuvien ja kuvatekstien avulla.

– Tällä hetkellä Facebook tavoittaa hieman vanhempaa väkeä, Instagram nuorempia, joten molemmilla on paikkansa. Sosiaalisen median välityksellä pääsee osalliseksi lähetyselämään, lähelle lähettien arkea, hän sanoo.

Kylväjä on yhteistyökumppanina mukana myös useamman järjestön yhteisessä DominiLife-sovelluksessa, joka julkaisee Kylväjänkin uutisia, sekä Seurakuntalainen-sivustolla, missä sillä on uutisten ja artikkelien lisäksi kolme blogistia, lähetysteologi Jukka Norvanto, kotimaantyönjohtaja Hanna Lindberg sekä Caspari-keskuksessa Jerusalemissa työskentelevä Sanna Erelä. YouTubessakin Kylväjä on mukana omalla ja kehitysyhteistyön tilillään. Kylväjän sosiaalisten medioiden joukkoon kuuluu myös Kylväjä-blogi, jossa julkaistaan osia lähetystyöntekijöiden kirjeistä sekä hartauksia ja raamattuopetuksia.