Hyvin tehty -kiertue käynnistyi Jyväskylässä

Marianpäivänä oli koolla Jyväskylän seurakunnan tiloissa, Sepän Kipinässä, salintäysi ystäväjoukko Hyvin tehty -kiertueen myötä. Lähetysjohtaja Pekka Mäkipään kutsua noudattaen lähetysväki oli saapunut kiittämään Jumalaa hänen uskollisuudestaan niin Mäkipäiden kuin 45 vuotiaan Kylväjänkin vaiheissa.

Mäkipään elämäntyön juhlaan toi piispa Simo Peuran tervehdyksen Jyväskylän seurakunnan aluekappalainen Paulus Pikkarainen.Kiitoksiin merkittävästä ja hyvästä yhteistyöstä liittyivät myös lähetyksen alueelliset vastuunkantajat Ulla Klemettinen ja Mauri Tervonen, sekä aiemmat lähetit Liisi Niemelä ja Erkki Puhalainen.Viron kirkon kanssa tehtävän yhteistyön merkeissä Veikko Pasanen ja Päiviö Turtiainen ojensivat lahjansa Mäkipäälle.

Juhlassa musisoivat Jenni ja Olli Lehmonen tyttärineen sekä Mission Voice -kuoro Matti Mertasen johdolla. Ensiesityksensä juhlassa sai Menox maailmalle -nukketeatterin näytelmä, jonka niskatappinukkien taustalla ovat Anne Gröhn ja Hanna Räsänen. Työtoverin terveiset juhlaan toi lähettikuraattori Raija Hämynen, joka kiitti yhteisistä työvuosista. Mäkipään perheen lähetyselämän vaiheita päästiin seuraamaan myös kuvakoosteen, visailun sekä työalueilla vierailuista mukaan tarttuneiden laulujen myötä. Videotervehdys Kreikasta nähtiin Hanna ja Taneli Skytän työstä ja mietteistä uuden edessä.

– Olet saanut elää rikasta elämää, kokosi tuntoja juhlan annista hiippakuntasihteeri Jukka Jämsèn Pekka Mäkipäälle.

– Kun oma palvelutyö on vielä kesken, tekee hyvää nähdä jonkun päässeen tuohon asti hyvin palvelleena. Se rohkaisee jatkamaan omalla paikallaan tavallisena kristittynä, joka on saanut Marian tavoin suostua siihen, mitä Jumala on hänen osakseen hyväksi nähnyt antaa.

Hyvin tehty -kiertueen ohjelma alkoi yhteisellä messulla. Saarnassaan Mäkipää kuljetti kuulijaa Marian ratkaisujen äärestä tämän päivän vastuisiin vastaamiseen:

”Päivän tapahtumissa on Marian ohella toinenkin keskushenkilö: Pyhä Henki. Elämän luoja, ylläpitäjä ja uudistaja, jolla on tekijänoikeus ihmiseen. Jumala ei tullut maailmaan lunastamaan toisen omaisuutta, vaan omaansa. Tämän Luojan omistusoikeuden langennut luotu voi käsittää, vain kun Pyhä Henki sanoo: ’Tulkoon pimeyteen valo.’

Jumalan edessä ihmisen tärkeimmät sanat ovat: Tapahtukoon minulle niin kuin sanot. Näin Maria vastasi enkelin lupaukseen. Jeesus antoi samanlaisen lupauksen meille: ’Te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.’ Miten vastaamme?”

Kylväjän kehittämispäällikkö Hanna Räsänen kiitti isäntäseurakuntaa ja alueen Kylväjän työn ystäviä hyvin sujuneista juhlista. Osallistujia juhlaan oli saapunut Keuruulta, Ikaalisista, Viitasaarelta ja lähikunnista. Seuraava juhlien etappi on 7.4. Porissa alkaen messulla Länsi-Porin kirkossa.

 

Teksti: Marjaana Kotilainen

Kuvat: Martti Laukkanen