Lähetyksen kesäpäiviä odotetaan uteliain mielin Hyvinkäällä

Lähetyksen kesäpäiviä vietetään 14.–16.6.2019. Hyvinkäällä. Hyvinkään seurakunnan lähetyssihteeri Johanna Rantalankila iloitsee siitä, että seurakunta saa olla tekemässä tapahtumaa yhteistyössä Kylväjän kanssa. Lähetyspappi Jyrki Rauhala osallistuu kesäpäiville ensimmäistä kertaa ja on myös ensimmäistä kertaa järjestämässä tämän tyyppistä tapahtumaa.

– Odottava, kiinnostunut ja utelias olo on päivien suhteen, Jyrki kertoo.

Jyrki paljastaa muutaman suosikkinsa tekeillä olevasta ohjelmasta: kiinankielistä työtä käsittelevä seminaari ja raamattuopetukset sekä Hyvinkään seurakunnan kirkkoteatterin esitykset. Johanna odottaa raamattuopetusten lisäksi lähettien tapaamisia: erilaisissa olosuhteissa elävien lähettien elämästä kuuleminen tuo lähetystyön hyvin lähelle. Kesäpäiviltä löytyy eri ikäisille osallistujille sopivaa ohjelmaa.

– Tule katsomaan niin näet, mikä on Lysti-lammas, Johanna vinkkaa lapsiperheille.

Kesäpäivien teema Hyvin tehty tuo Jyrkille mieleen kaiken hyvän, mitä Jumala lahjoittaa meille.

– Jeesuksen sovitustyö on se, mikä on hyvin tehty, Johanna komppaa. Teema herättää järjestelyissä mukana olevissa myös toiveen ja rukouksen siitä, että päivät olisivat hyvin tehdyt. Kesäpäivien tekemiseen tarvitaan rukouksen lisäksi talkoolaisten auttavia käsiä. Viikonlopun sankareita tarvitaan esimerkiksi liikenteen ohjaukseen, kahvioon ja media-avustukseen. Talkootehtävät löytyvät Lähetyksen kesäpäivien sivuilta.

Kesäpäiviä edeltää Hyvin tehty -kiertue, joka johdattelee kesäpäiville 23.–24.3 Jyväskylässä ja 7.4. Porissa. Mukana kiertueella on eläkkeelle jäävä lähetysjohtaja Pekka Mäkipää. Kiertueen ohjelma löytyy Kylväjän sivuilta www.kylvaja.fi/hyvintehtykiertue. Lisätietoja Lähetyksen kesäpäivistä puolestaan löytyy osoitteesta www.kylvaja.fi/kesapaivat.

Teksti: Outi Tulijoki ja Outi Rajala