Merkkipäivälahjoja lähetystyölle Facebookin kautta

Facebook tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden kerätä lahjoja voittoa tavoittelemattomille järjestöille esimerkiksi syntymäpäivien merkeissä. Varainkeruukampanjat ja lahjoita-painikkeet ovat tulleet nopeasti Facebookin käyttäjille tutuksi. Facebook on viime syksynä hyväksynyt Lähetysyhdistys Kylväjän hyväntekeväisyysjärjestöksi, joille esimerkiksi merkkipäivälahjoituksensa voi osoittaa.

Yksi tällaisen keräystavan hyvä puoli on, että se tavoittaa yleensä sellaisiakin ihmisiä, joita Kylväjän omat kirjeet, viestit ja lehdet eivät tavoita. Merkittävänä lisänä on se, että Facebook ei ota voittoa tavoittelemattomille järjestöille tehtävistä lahjoituksista tällä hetkellä mitään palvelumaksua tai palkkiota, vaan lahjoitetut varat välitetään lahjan saajalle täysimääräisenä. Näin Kylväjän työn ystävät voivat tempaista tukemansa työn puolesta ilman, että se aiheuttaa mitään keräyskuluja yhdistykselle itselleen.

– Varsin lyhyessä ajassa kymmenkunta Kylväjän työn ystävää on jo järjestänyt kampanjansa Facebook-ystävilleen tukeakseen Kylväjän työtä, kiittelee talousjohtaja Petri Javanainen.

– Määrää voi pitää yllättävänä siksi, että asiaa ei ole oikeastaan missään pidetty esillä, vaan he ovat itse huomanneet tämän mahdollisuuden. Todellisia pioneereja ja tienraivaajia omalla tavallaan siis.

Oman varainkeruukampanjan voi perustaa osoitteessa www.facebook.com/fund/lahetysyhdistyskylvaja/.