Yhteinen missio -konferenssi 11.–13.10. nostattaa lähetystyön uutta aaltoa

Kristilliset lähetysjärjestöt perustivat Suomen Lähetysneuvoston (SLN) 100 vuotta sitten. Pitkää taivalta juhlitaan 11.–13.10. Yhteinen missio -lähetyskonferenssissa Tampereen Teopoliksella, ja samalla suunnataan katse vahvasti tulevaan.

Yhteinen missio -konferenssin lauantaipäivä 12.10. on avoin kaikille lähetystyöstä tavalla tai toisella kiinnostuneille. Päivään ja erityisesti iltajuhlaan odotetaan varsinkin nuoremman sukupolven edustajia. Tapahtuman tavoitteena on rohkaista ja innostaa kristittyjä eri kirkkokunnista toimimaan yhdessä Jeesuksen antaman tehtävän äärellä.

Tapahtumassa tarkastellaan lähetystyön haasteita maailmanlaajuisesti ja pitäen esillä myös kotimaan evankelioimistyön näkökulmaa. Konferenssissa kuullaan raamattuopetusta, tutustutaan lähetystyön eri muotoihin työpajoissa sekä kohdataan kaupunkilaisia paikallisten seurakuntien työmuotojen kautta. Pääpuhujina ovat Maailman Evankelisen Allianssin teologisen komission johtaja Rosalee Velloso Ewell sekä Kirkkojen maailmanneuvoston Maailmanlähetyksen ja evankelioimisen komission johtaja Risto Jukko.

Tapahtuma huipentuu Kalevan kirkossa lauantaina 12.10. klo 19 pidettävään Legacy-juhlaan, joka juhlistaa SLN:n 100-vuotista perintöä ja lähetystyön jatkumista uusien sukupolvien voimin. Tilaisuudessa puhuvat muun muassa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma sekä helluntaiseurakuntien Hyvä Sanoma ry:n evankelioinnin koordinaattori Pekka Perho.

Juhlan koordinaattori, Youth With A Missionin (YWAM) työntekijä Henri Hermunen haluaa innostaa erityisesti nuoria löytämään oman paikkansa lähetystyössä ja käyttämään osaamistaan ja ammattitaitoaan Jumalan kunniaksi.

– Uskon, että tulemme näkemään uuden lähetystyön aallon Suomesta kaikkiin kansoihin. Se tulee olemaan yhdistelmä perinteistä lähetysjärjestöjen kautta tapahtuvaa lähetystyötä, oman ammatin kautta toimimista ja uusia innovaatioita. Ytimessä on ajatus siitä, että jokaisella on tehtävä ja jokainen ympäristö on lähetyskenttä.

Yhteinen missio -konferenssia ovat järjestämässä Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN), Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) sekä Suomen vapaakristillinen neuvosto (SVKN). SLN:n jäseninä on 30 lähetysjärjestöä, myös Lähetysyhdistys Kylväjä.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu 4.10. mennessä: www.lahetysneuvosto.fi/ym