Gennadi – hedelmää kantava diakoni

Gennadi Gelman on yksi Juutalaiset Jeesukselle -järjestön (Jews for Jesus – JFJ) Odessan tiimin jäsen. Gena on lupsakka juutalaismies, syntyään Odessasta, kuten myös vaimonsa Lina. Jumala kutsui Genaa mukaan juutalaisevankeliointiin toisten juutalaisten, JFJ:n työntekijöiden kautta, jotka kävivät samassa seurakunnassa.

Juutalaiset Jeesukselle -järjestön työntekijät vakuuttivat, että juutalaisena minulla on vastuu kertoa Jeesuksesta toisille juutalaisille. He kutsuivat minua vapaaehtoiseksi evankeliointikampanjoihin, mutta vastustin kutsuja monta vuotta, kunnes väsyin vastustamaan. Vihollinen ei kuitenkaan päästänyt helpolla, vaan alkaessani julistamaan evankeliumia seurasi aina vaikeuksia: milloin lapsi sairastui, milloin oma taloudellinen tilanne heikkeni rajusti. Kertoessani ongelmastani uskonsisaret ja -veljet rohkaisivat minua jatkamaan Jeesuksesta todistusta vaikeuksista huolimatta. Niin jatkoin kaiken uhallakin ja sain kokea, että vaikeudet väistyivät. Vuonna 2003 osallistuin kuukauden mittaiseen evankeliointikampanjaan. Sen jälkeen tuntui siltä, että tämä on oma paikkani ja pääsin mukaan JFJ:n tiimiin, kertoo Gennadi Gelman.

Yhdeksän vuotta sitten Gelmanin ja Vassermanin perheet perustivat messiaanisen seurakunnan Odessan eteläosaan. Nykyisin tuo kahden perheen perustama seurakunta on lapsi-, nuoriso- ja diakoniatyötäkin tekevä, jatkuvasti kasvava ja kehittyvä seurakunta. Gena on seurakunnan diakoni, joka apupapin toimien ohella vastaa seurakuntalaisten auttamisesta sekä hengellisesti että aineellisesti.

– Ennen en ollut kiinnostunut toisten ihmisten hyvinvoinnista, mutta Jumala on vaikuttanut minussa halua huolehtia vieraistakin ihmisistä. Hän on antanut minulle myös lahjan kertoa evankeliumia selkeäsanaisesti sekä toimia sielunhoitajana, Gena kiittää ja jatkaa seurakunnan lattian lakaisua.

Teksti: Marja Liedenpohja