Nepalilainen taide kuvittaa joulun

Kathmandun kylässä Bungamatissa,asustaa nepalilainen perheenisä Chaman Moktan. Perhe on kristitty, ja koti on avoinna hengellisten kokoontumisten pitoon ystävien kesken. Moktan on toiminut parinkymmenen vuoden ajan sikäläisen lähetysjärjestön työssä. Viime vuodet hän on antanut taidekasvatusta lapsille. Omia piirroksiaan hän myy saadakseen perheelleen elantoa.

”Vapahtajan luo” ja ”Jouluyö vuoristossa” -korttien nepalilaiseen vuoristomaisemaan sijoitetut jouluyön tapahtumat puhuttelevat. Korttien värimaailma on hillitty, mutta niiden viesti on vastaansanomaton.

”Todisteet siitä, että Kristus on syntynyt tänne pelastaakseen ihmiset iankaikkiseen elämään, pitävät”, kertovat taiteilija ja häntä haastatellut Hira Khadgi. Koko maailmalle on syntynyt Vapahtaja.