Lähetyksen kesäpäivät 2020 järjestetään Savonlinnassa

Lähetyksen kesäpäivien ohjelmatyöryhmä kokoontui lokakuun alussa suunnittelemaan aikataulua ja ideoimaan sitä, mitä kaikkea kävijöille voitaisiin tarjota kesäpäivien aikana. Mukana olivat kanttori Minna Malinen (vas.), seurakuntapastori Tero Tyni, Kylväjän aluekoordinaattori Aatu Gröhn, lähetyssihteeri Sakari Seppälä sekä lähetyksen aktiivinen vapaaehtoinen Helena Liukko Enonkoskelta.

Lähetyksen kesäpäivät 12. –14.6.2020 kokoavat Savonlinnan seudulle lähetysväkeä kaikkialta Suomesta. Lähetyksen kesäpäivät tulevat näkymään sekä kaupungissa että kappeliseurakunnissa keväästä alkaen. Päivien suunnittelu on jo täydessä vauhdissa ja työtä on tekemässä laaja joukko sekä lähetyksen vapaaehtoisia että seurakunnan työntekijöitä. Päivien teemaksi on valittu “Syvään veteen!”.

Lähetyksen kesäpäivät on Lähetysyhdistys Kylväjän suurin vuosittainen tapahtuma, jossa lähetystyön terveisiä rytmittävät raamattuopetukset, rukous, musiikki ja messut. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä seurakuntien kanssa, joten ohjelmassa näkyvät paikallisesti tärkeät teemat ja henkilöt. Kesäpäivien 2020 suunnittelu alkoi Savonlinnassa tapahtuman teeman valitsemisella. Teemaa ideoi ja työsti monikymmenhenkinen suunnitteluryhmä, jossa oli mukana niin lähetyksen vapaaehtoisia, seurakunnan työntekijöitä kuin Kylväjän väkeä. Monien hyvien ehdotusten joukosta teemaksi valikoitui lopulta Syvään veteen!

– Päivien teema on lainattu Luukkaan evankeliumin viidennen luvusta, jossa Jeesus – puhuttuaan ensin paikalle kerääntyneille ihmisille Gennesaretin järven rannalla – sanoi Simon Pietarille: “Souda vene syvään veteen, laskekaa sinne verkkonne” (Luuk. 5:4), kertoo Savonlinnan seurakunnassa Kesäpäivien suunnittelutyötä vetävä seurakuntapastori Tero Tyni.

– Uskomme ja elämämme kulkee välillä syvissä vesissä. Saatamme olla tienhaarassa ja emme näe selvästi tulevaisuuteen. Lähetystyö itsessään vaatii monesti hyppyä tuntemattomaan. Yhtä lailla syvissä vesissä kulkeminen voisi viitata siihen, että uskonelämämme tarvitsee välillä sen syventämistä ja rikastamista, uuden löytämistä.

Hengellisen merkityksen lisäksi suunnitteluryhmä halusi, että teema kertoo jotain Savonlinnan seudusta.

– Savonlinna on vesien ympäröimä kaupunki. Vesi on aina merkinnyt meille Saimaan sydämessä asuville kulkureittiä, elinkeinoa ja elämän perusedellytysten antajaa. Järvimaisema on niin olennainen osa savonlinnalaisuutta, että sitä ei voi erottaa seutumme identiteetistä. Hengellisen merkityksen lisäksi Syvään veteen! -teema kertoo siis myös elämästä seudullamme, Tero Tyni pohtii.

Usein tarvitaan uskallusta astua tuntemattomaan

Lähetysyhdistys Kylväjän kotimaantyön johtaja Hanna Lindberg pitää teemaa innostavana ja onnistuneena valintana.

– Lähetystehtävä ei ole vain lähetystyötä, vaan se on myös elämää Jeesuksen omana. Tähän lähetyselämään kuuluu koko elämän kirjo ja rikkaus iloineen ja suruineen. Usein tarvitaan uskallusta astua tuntemattomaan, rohkeutta uuden edessä ja luottamusta vaikeuksien keskellä. Tämä on arkipäivää niin lähetystyöntekijöiden kuin kaikkien kristittyjen elämässä: Usein tuntuu kuin elämä olisi syvään veteen sukeltamista. Lähetystyön kuulumisten lisäksi Kesäpäivät ovatkin erinomainen mahdollisuus yhdessä muiden kanssa miettiä elämän ja iankaikkisuuden asioita raamatunopetuksen, rukouksen ja monipuolisen hengellisen musiikin kautta. Odotan mielenkiinnolla, millainen kokonaisuus syntyy, kun Jumalan valtakunnan työ maailmalla ja suomalainen ja savolainen hengellisyys laitetaan yhteen. On ilo kutsua ihmisiä mukaan Lähetyksen kesäpäiville Savonlinnaan ympäri Suomea.

Haluaisitko sinä vapaaehtoiseksi Lähetyksen kesäpäiville. Tehtäviä riittää kaikille oman osaamisen, mielenkiinnon ja jaksamisen mukaan. Ota yhteyttä: Sakari Seppälä p. 044 776 8031.