Sähkötöitä ja oman kirkon odotusta Siperiassa

Vladimir ja rakennustöitä valvova Marina Lubsanova.

Itä-Siperiassa on urakoitu kirkon rakennustyömaalla kesäkuusta alkaen. Loka-marraskuun vaihteessa perustukset katettiin betonilevyillä. Marraskuussa pakkanen kiristyi sen verran, että betonitöitä ei voitu enää tehdä ilman lämmitystä. Ensimmäisen kerroksen tukipylväitä päästään valamaan, kun sähkötyöt valmistuvat.

– Seurakuntalaiset seuraavat mielenkiinnolla rakennustöiden edistymistä ja tarjoavat apuaan. Toistaiseksi ammattilaiset hoitavat työt, ja seurakuntalaisten tehtävänä on rukoilla ja uhrata varoja, että kirkko saadaan valmiiksi, kuvailee Itä-Siperian-lähetti Anitta Lepomaa.
Seurakunnassa kirkkovuosi on päättymässä ja jouluvalmistelut ovat alkaneet. Kuorokin alkoi jo harjoitella lauluja joulujuhlaa varten.

– Ensi vuoden kristillisiä kalentereita hankitaan lahjaksi sukulaisille ja ystäville. Raamatunlauseet puhuttelevat, varsinkin kun ne ovat näkyvillä aina kuukauden kerrallaan. Kalentereita saa ostaa seurakunnasta kirkonrakennusprojektin hyväksi, kertoo Anitta Lepomaa.
Kalentereiden lisäksi seurakuntalaiset hankkivat ystävilleen lahjaksi huonekasveja, joita on siirretty pieniin purkkeihin myytäväksi. Matalakasvuinen anopinkieli on suosittu kasvi samoin kuin aloe vera.

– Joulukuussa on myyjäiset arpajaisineen. Erilaiset leivonnaiset tekevät siellä kauppansa. Helppo myyntiartikkeli ovat suolaiset tai makeat piirakat. Ostaja voi nauttia ne vaikka heti kuuman maitoteen kera.
Säännöllinen rukous rakennustöiden puolesta on seurakuntalaisille erittäin tärkeää. Sen tietää jo pyhäkoulua käyvä Daniilkin. Hänen äitinsä Ljudmila kyselee, pääsemmekö ensi vuonna tähän aikaan jo uuteen kirkkoon. Samaa kyselevät Kapitolina Aleksandrovna ja Antonina Saveljevna.

– Jos Herra suo, ensi joulua saamme todellakin viettää upouudessa kirkkorakennuksessa! iloitsee Anitta Lepomaa, ja kutsuu sinutkin mukaan keräykseen antamaan joululahjan Itä-Siperian kirkkohankkeen hyväksi.

Kirkkohankkeeseen on vuonna 2019 kertynyt 15.11. mennessä lahjoituksina 9 561 euroa.