Sallikaa lasten tulla luokseni vaikka Toyota Priuksen kyydillä

Gantsetseg palvelee seurakunnassa niin rukouksen ja rohkaisevien sanojen kautta kuin alttiudella olla Jumalan käytettävissä autokyydin tarjoajana seurakunnassa käyville lapsille. Sairaanhoitaja Gantsetseg (44 v.) on yksi Ulaanbaatarin Säin medee -seurakunnan jumalanpalvelusten johtamisesta vastaavista henkilöistä Mongoliassa. Seurakunnassa on tapana, että pastori saarnaa, mutta muuten jumalanpalvelus johdetaan maallikkojen voimin. Gantsetsegiltä tämä palvelutehtävä sujuu hyvin luontevasti. Hänellä on rukoilemisen ja rohkaisevien sanojen lahja.

– Pidän muiden puolesta rukoilemisesta ja toisten tukemisesta. Tietenkin minua edelleen aina hieman jännittää muiden edessä oleminen, puhuminen ja rukoileminen, mutta koen, että tämä on minun palvelutehtäväni seurakunnassa. Joskus nuorempana yritin toimia pyhäkoulun opettajana, mutta huomasin, että se ei ole minun juttuni. En vain ollut siinä kovin hyvä, neljän lapsen äiti Gantsetseg naurahtaa.

Gantsetsegille lasten tuominen Jeesuksen luo on kuitenkin hyvin lähellä sydäntä. Hänen omien lastensa lisäksi hän tuo autossaan (Toyota Priuksella, joka on Mongolian suosituin auto) joka sunnuntai jumalanpalvelukseen useita muitakin sukulaistensa ja tuttaviensa lapsia. Jopa kymmenen lapsen purkautuminen pienestä autosta kirkon pihan edustalla on hellyttävännäköistä ja puhuttelevaa.

– Minulle on tärkeää, että nämä lapset saavat käydä kirkossa ja kuulla Jeesuksesta. Haluan, että he oppivat, mikä on oikein ja väärin, jotta he osaavat tulevaisuudessa tehdä hyviä valintoja elämässään. Toivon, että he oppivat seuraamaan oikeaa tietä ja Jeesusta.

Gantsetseg liikuttuu, kun hän puhuu seurakunnan ja kristittyjen yhteyden merkityksestä hänen ja perheensä elämässä.

– Täällä minulla on rauha ja ystäviä lähelläni. Olen saanut oppia niin paljon muilta kristityiltä ja ollut rukouksen kannateltavana. Meidät otettiin rakkaudella vastaan seurakuntaan. Aina evankeliumin kertominen ei ole minulle helppoa, mutta rukous auttaa. Mielestäni on myös hyvä pyytää apua muilta ja oppia heiltä, miten kertoa avoimesti omasta uskosta muille, hän jatkaa.

Lue lisää Seurakuntalaisesta www.seurakuntalainen.fi ja Kylväjän sivuilta www.kylvaja.fi.

Teksti: Ella Henriksson

Kuva: Janne Henriksson