Toivon löytänyt Darima Innokentjeva palvelee Itä-Siperiassa

Anopin ja aviomiehen tultua uskoon Darima kävi buddhalaistemppelissä muiden käydessä kirkossa. Kerran temppeliin lähtiessä Jumala pysäytti hänet tuomalla mieleen raamatunkohdan perheen hajoamisesta (Mark. 3:25, Matt. 12:25). Sen jälkeen aviomies ja anoppi saivat rukousvastauksen: Darimakin halusi tulla mukaan kirkkoon.

– Minua miellytti heti se, mitä näin ja koin seurakunnassa. Jumala paransi siellä minun ruumiini ja sieluni, myöhemmin kristityksi kastettu Darima kertoo.

Esikoisen syntymän jälkeen sairastetusta tuberkuloosista huolimatta Darima synnytti myöhemmin vielä viisi tervettä lasta. Viidennen raskauden kohdalla häntä kehotettiin tekemään abortti, koska lapsella epäiltiin Downin syndroomaa.

– Me emme kuitenkaan halunneet uskovina tehdä aborttia. Ja meille syntyi aivan terve poika! Itkin ilosta, kun ymmärsin sen, Darima kertoo.

Darima masentui, kun aviomies kuoli. Hän oli aiemmin työskennellyt diakonissana, muttei enää kokenut halua työskennellä ihmisten hyväksi. Hän kuitenkin innostui Toivo-järjestöstä ja päätyi sen johtajaksi. Toivo järjestää esimerkiksi huovutus- ja ompelukoulutusta naisille ja lapsille.

– Kursseilla osallistujilla on mahdollisuus työn lomassa jakaa elämänkokemustaan ja kertoa Jumalan töistä, Darima kertoo.

– Voi sanoa, että Jumala antoi minulle järjestössä työskentelyn kautta toivon ja avasi uuden tien eteenpäin palvella Jumalaa ja ihmisiä.

Darima on mukana seurakuntansa rukousryhmässä. Hän iloitsee sen saamista rukousvastauksia.

– Kävimme rukouskävelyllä erään yökerhon ympärillä, joka houkutteli opiskelijatyttöjä ja yläluokkalaisia ilotytöiksi. Vuoden kuluttua näimme, että se oli sulkenut ovensa.

Darima tekee palvelutyötä seurakuntansa lapsityössä, jossa on liitytty kristilliseen partioliikkeeseen. – Jumala on opettanut minua elämään partiolaisten moton mukaisesti, olemaan aina valmis kaikkeen. Jos sinä olet arka tai heikko, muista, että kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa, Darima rohkaisee.

 

Teksti : Arja Halttunen ja Outi Tulijoki

Kuva: Arja Halttunen