Uusi piispa Inkerin kirkkoon

Inkerin kirkossa vietettiin mieleenpainuvia hetkiä, kun kirkon uudeksi piispaksi vihittiin Ivan Laptev, joka seuraa tehtävässään eläkkeelle jäävää piispaa Aarre Kuukauppia. Ivan Laptevin piispanvihkimys tapahtui Marian kirkossa. Vihkimisen toimitti Aarre Kuukauppi avustajinaan piispat luterilaisista sisarkirkoista. Ivan Laptev tähdensi juhlajumalanpalveluksen saarnassaan sitä, että evankeliumi kuuluu kaikille. Jumala haluaa, että jokainen ihminen saisi kuulla Jeesuksen sovitustyöstä.

– Evankeliumi on tarkoitettu kaikille, mutta useinkaan emme ymmärrä, kuinka paljon se on maksanut. Mikä on evankeliumin todellinen hinta? Se on maksanut Jumalan Pojan elämän. Jeesus antoi henkensä, jotta meillä olisi anteeksianto ja toivo. Jumalan ainoan pojan veri on vuodatettu puolestasi, jotta saisit yhteyden elävään, kolmiyhteiseen Jumalaan.

Piispanvihkimystä edeltävänä päivänä vietettiin Aarre-piispan lähtöjuhlia. Aarre korosti puheessaan Jumalan sanan seuraamisen tärkeyttä. Hän korosti sitä, että Inkerin kirkko on rakennettu marttyyrien perustalle.

– Meillä on yhteys keskenämme, jos elämme totuudessa ja syntien anteeksiantamuksessa. Totuus on sitä, että seuraamme Raamattua opetuksessamme ja elämässämme. Jumalan rakastaminen tarkoittaa Raamatun käskyjen pitämistä. Monet Inkerin kirkon papit ja uskovat karkotettiin sekä surmattiin Kristuksen nimen tähden. Tältä perustalta tapahtui Inkerin kirkon uusi syntyminen, tätä ei pidä koskaan unohtaa.

Ivan Laptev saarnaa juhlajumalanpalveluksessa. Kuvat: Veli-Matti Kujala.

Piispanvihkimyksessä Lähetysyhdistys Kylväjää edusti ulkomaantyönjohtaja Pentti Marttila. Hän iloitsee pitkästä yhteistyöstä Inkerin kirkon kanssa. Kylväjä ja Inkerin kirkko ovat yhdessä tavoittaneet evankeliumilla erityisesti juutalaisia sekä Siperian vähemmistöjä, burjaatteja ja jakuutteja. Pentti Marttila piti Ivan Laptevin piispanvihkimyksen kiitosjuhlassa puheen, jossa hän huomioi erityisesti Ivan Laptevin laajan lähetysnäyn.

– Kylväjällä ja sinulla, Ivan, on yhteinen lähetysnäky. Tutustuimme, kun toimit Inkerin kirkon lähetysjohtajana. Haluat viedä evankeliumin sinne, missä sitä ei ole vielä kuultu. Kelton teologisen instituutin johtajana olet kutsunut opiskelijan Mongoliasta ja muista Keski-Aasian maista. Kylväjän puolesta välitän onnittelut ja Jumalan siunausta vaativaan tehtävääsi Inkerin kirkon uutena piispana.