Arabiseurakuntien naistentiimi yhteyttä vahvistamassa

Haifan evankelisista arabiseurakunnista koostuva naistentiimi aloitti kokoontumiset kolmen viikon välein viime syksynä. Tavoitteena oli vahvistaa yhteyttä, rukoilla ja suunnitella naisten tapahtumia, joista ensimmäinen toteutui 15.11.2019. Aiheena oli yhteys. Alustuksia, musiikkia, ryhmäkeskusteluja ja rukousta sisältänyt ilta oli menestys. Toisessa tapahtumassa ystävänpäivänä 14.2. oli yli 40 arabinaista mukana pohtimassa eri keinoin, miten voittaa yhteyden esteet, käsitellä vaikeat tunteet ja anteeksiantamuksen kautta löytää yhteys uudelleen. Ilta oli todellinen läpimurto, ja palautteet olivat rohkaisevia: ”Juuri tätä on kauan kaivattu ja tätä tarvitaan”, ”Muistathan kutsua minut seuraavaan kokoontumiseen”.

Naisilla on ollut huoli nuoristaan, jotka vieraantuvat seurakunnan toiminnasta. Jumala armosta alkuvuoden aikana syntyi seurakuntien välinen nuorisotyön tiimi, jonka johtaja Lydia kertoi ystävänpäivän tapahtumassa työn periaatteista.

Tiimi valmisteli myös arabiseurakuntien yhteistä nuorten kokoontumista, joka suunniteltiin järjestettäväksi 21.2. Jatkossa nuoret kokoontuvat joka toinen perjantai sitten kun maailman tilanne taas sen sallii.

Tämän toiminnan puolesta on rukoiltu vuosia, yhdessä ja erikseen. Jumala avaa sydänten ovia ja olosuhteita yhteyden syntymiseen, kun on sen aika.