Rippikoulun aarteet avataan nyt sovelluksella

Keep Calm and Carry On God`s Mission on Kylväjän valmistama opetusmateriaali lähetyksen oppitunneista. Microsoftin Flipgrid-sovellukseen rakennettu materiaali on nuorille mielenkiintoinen tapa tutustua lähetystyöhön, koska sitä käytetään älypuhelimella tai tietokoneella. Opetuksen kulku on yksinkertainen. Rippikoululainen tutustuu tehtävään ja katsoo siihen mahdollisesti liittyvän videon. Tehtävään vastataan omalla videoklipillä, suoraan sovelluksessa.

Ylen uutisissa (7.4.2020) nostettiin esille koronapoikkeustilanteen vaikutukset rippikouluihin. Nuoret ovat keränneet merkintöjä ahkerasti talven ajan, mutta nyt alkukesän rippileirejä ei voida toteuttaa suunnitellusti. Seurakunnilla on aivan erityinen tarve löytää sopivaa materiaalia etärippikoulua varten. Tähän tarpeeseen Kylväjä valmisti materiaalin.

Tarjolla on kymmenen eri teeman varaan rakentuva kokonaisuus, josta opettaja voi itse valita, mitä osuuksia hän haluaa vapaasti muokata ja käyttää. Lähetyskäskyn myötä opetuksessa sukelletaan lyhyiden videoiden kautta ruohonjuuritasolle, tarkastelemaan miten lähetystyötä tehdään eri puolilla maailmaa. Monipuolisten tehtävien avulla lähetyksestä kuoriutuu esiin mielenkiintoinen tehtävä, jossa nuorellakin on oma paikkansa. Tutustu materiaaliin Flipgridissä.

Mitä tämä vaatii rippikoulun vetäjältä?

– Kirjaudu ilmaiseen Flipgrid-palveluun nettiselaimellasi, ja me annamme sinulle yksityiskohtaiset ohjeet palvelun käyttämiseen, Outi Paukkunen kertoo ja jatkaa:

– Opetuksen kulku on yksinkertainen: rippikoululaisille lähetetään oppitunnin tunnus, ja he pääsevät itsenäisesti vastailemaan tehtäviin etänä. Oppitunnin kulkua voi seurata katsomalla ja arvioimalla rippikoululaisten videovastauksia Flipgrid-verkkosivulla.

Haluatko pitää opetuksen ilman Flipgrid-sovellusta? Olemme koonneet samat tehtävät yhteen dokumenttiin, jota käyttäen voit perinteiseen tapaan esittää rippikoululaisille tehtävät ja pyytää vastaukset haluamallasi tavalla. Tehtävät löydät Kylväjän nuortensivuilta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä saadaksesi aineiston vapaasti käyttöösi, outi.paukkunen@kylvaja.fi

 

Teksti: Katariina Leskelä

Kuva: Shutterstock