Siirry sisältöön

”Identiteetti Kristuksessa oli uusi asia”

Usean järjestön yhteinen Lähetetty-koulutus tarjoaa nuorille aikuisille eväitä elää Jeesuksen todistajina.

– Minulle identiteetti Kristuksessa oli uusi asia. Olin ennenkin ymmärtänyt olevani Jumalalle rakas, mutta opetus muutti käsitykseni siitä, kuka pohjimmiltani olen. Kristityn identiteetti on olla rakastettu, kertoo kemian opiskelija Kaisla Kukkonen

Koulutuksen fokuksena on tukea osallistujia heidän kasvuprosessissaan Jumalan lapsena Hänen missiossaan, kertoo Lähetetty-koulutuksen koordinaattori Miika Korppi Lähetysyhdistys Kylväjästä. Koulutus koostuu neljästä eri viikonlopusta, joissa käsitellään muun muassa identiteettiä Kristuksessa, omakohtaista kutsumusta ja Jeesuksen todistajana elämistä. 

– Kokemukseni on, että koulutus pistää melko isoja prosesseja liikkeelle. 

Korpin mukaan koulutuksen kokonaisnäkökulma liittyy missionaariseen elämään eli ulos suuntautuvaan ja mukaan kutsuvaan elämään. Erityinen näkökulma liittyen Jumalan työhön meissä koskee hänen mukaansa nimenomaan lähetettynä elämista ja toisista välittämistä. 

– Uskollisuus Jeesuksen seuraamisessa ei ole hyvien tekojen pusertamista, vaan hänessä kiinni pysymistä. Ei tarvitse olla spessutyyppi. Jokainen kuitenkin voi löytää kutsumuksensa Jeesuksessa. Hän vaikuttaa meissä hyvät teot. 

”Voin kertoa Jeesuksesta”

Kaisla Kukkonen kertoo oppineensa koulutuksessa lähetystyöntekijän asenteen, jolla hän voi elää kristittynä arkipäivän ympäristössä. Siellä hän voi kertoa Jeesuksesta ystävilleen. 

– Päädyin itse kurssille pienen kriiseilyn kautta. Olin hieman pulassa, sillä monet ihmiset alkoivat lähestyä minua hengellisissä kysymyksissä, enkä osannut vastata heille mitään.

– Vaikka lähetystyö ei olisi oma juttu, niin kurssi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia tuntemaan Jumalaa paremmin. Kannattaa ehdottomasti hakea mukaan, jos kurssille tulo mietityttää, Kaisla haastaa. 

Lähetetty-koulutus on suunnattu 18–35-vuotiaille nuorille aikuisille. Kurssin käynyt voi hakea koulutuksen järjestäjien Medialähetys Sanansaattajien tai Lähetysyhdistys Kylväjän lyhytaikaisiin tehtäviin eri työalueille, mutta hakupakkoa ei ole. 

– Kurssi on erinomainen mahdollisuus päästä huippukouluttajien kanssa pohtimaan omaa kutsumusta ja Jeesuksen todistajana elämistä, Miika Korppi alleviivaa. 

Muita järjestäjiä ovat Suomen Raamattuopisto ja Suomen Ev.lut. Opiskelija ja Koululaislähetys.

Mentorina koko koulutuksen ajan on Miika Korpin lisäksi pastori Erkki Jokinen ja raamattulinjavastaava Hanna-Maria Orava-Niskala. Muita kouluttajia ovat muutoksen ohjaaja Juha Parkkinen, sosiaalipsykologi Saara Kinnunen, lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen, erityisasiantuntija Taneli Skyttä, toiminnanjohtaja Mikko Matikainen ja pääsihteeri Jussi Miettinen

Koulutuksen lähijaksot järjestetään vuonna 2024 seuraavasti:

1.-2.3.2024 (pe-ilta ja la), Suomen Raamattuopistolla (SRO) Kauniaisissa
12.-13.4.2024 (pe-ilta ja la), SRO
3.-4.5.2024 (pe-ilta ja la), SRO
6.-7.9.2024 (pe-ilta ja la), OPKOn tapahtuma- ja leirikeskuksessa Enä-Sepässä Vihdissä

Hae nyt mukaan! Lisätiedot: www.kylvaja.fi/lahde/lahetetty-koulutus/ 

Teksti: Ilkka Kontturi
Kuva: Anttu Koistinen

Artikkeli on julkaistu myös Seurakuntalaisessa.

Saija Tiilikainen