Siirry sisältöön

Bangladesh

Maailman tiheimmin asuttuihin maihin kuuluva Bangladesh kärsii paitsi köyhyydestä myös luonnonkatastrofeista. Maassa on erittäin suuri tarve sekä kehitysyhteistyölle että hengelliselle työlle.

Bangladesh on valtauskonnoltaan islamilainen maa, jonka yli 160-miljoonaisesta väestöstä vain 0,3 prosenttia on kristittyjä. Seurakuntatyölle onkin valtava tarve. Kylväjän työn tuloksena oraon-heimon keskuuteen syntyneet seurakunnat järjestäytyivät kirkoksi vuonna 2004. Nyt tällä Bangladeshin evankelisluterilaisella kirkolla Evangelical Lutheran Church of Bangladesh (ELCB) on yli tuhat jäsentä ja seurakuntatyöstä vastaavat paikalliset työntekijät. Varustamme yhteistyökirkkomme jäseniä hengelliseen työhön ja evankelioimiseen. 

Yhteistyöjärjestömme Bangladesh Lutheran Mission – Finnish (BLM-F) on kristillinen kansalaisjärjestö. Kylväjä toteuttaa sen kanssa kehitysyhteistyöhankkeita yhdessä kyläyhteisöjen kanssa. Kylväjä tekee yhteistyötä myös kansainvälisen Lutheran Aid to Medicine in Bangladesh (LAMB) sairaalan kanssa, jonka näky on palvella Jumalaa palvelemalla köyhiä ja marginalisoituja, etupäässä naisia ja lapsia. Sairaalan työn piiriin maan pohjoisosassa kuuluu lisäksi sairaanhoito-oppilaitos, lasten kuntoutuskeskus, koulu sekä useita kyläterveyshankkeita.

Meillä on pitkä kokemus kehitysyhteistyöhankkeista Bangladeshissa. Lue ajankohtaisista hankkeista kehitysyhteistyön sivuiltamme.

Liity Kylväjä Aasiassa Facebook-ryhmään! Näin saat ajankohtaista tietoa ja pysyt mukana työn käänteissä. 

Ajankohtaista alueella

Bangladesh

Bangladeshissa ehkäistään lapsiavioliittoja onnistuneesti

Bangladeshilaisista nuorista tytöistä yli puolet joutuu naimisiin ennen 18-vuoden ikää. Tyttöjen hätään on nyt puututtu onnistuneesti uuden hankkeen avulla.

Bangladesh

Pappisvihkimys Bangladeshissa

Bangladeshin evankelisluterilaisessa kirkossa “Evangelical Lutheran Church of Bangladesh” koettiin ilon hetkiä, kun uusi pastori vihittiin virkaan 17. lokakuuta.

”Sana on lähellä sinua, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi,
nimittäin se uskon sana, jota me julistamme.
Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra,
ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.” (Room. 10: 8-9)

Taivaan Isä,
pyydämme Bangladeshin kristityille rohkeutta näyttää värinsä perheessä
ja yhteiskunnassa. Anna yhteinen työnäky seurakunnille.
Olkoon nuorten elämässä evankeliumin tuomaa iloa, rauhaa, vahvaa uskoa,
halua ottaa vastuuta seurakunnassa.
Aamen.

Lahjoita Bangladeshin työhön

Tutustu työntekijöihimme.

Tue työtämme Bangladeshissa. Tee lahjoitus: