Siirry sisältöön

Bangladesh

Maailman tiheimmin asuttuihin maihin kuuluva Bangladesh kärsii paitsi köyhyydestä myös luonnonkatastrofeista. Maassa on erittäin suuri tarve sekä kehitysyhteistyölle että hengelliselle työlle.

Bangladesh on valtauskonnoltaan islamilainen maa, jonka yli 160-miljoonaisesta väestöstä vain 0,3 prosenttia on kristittyjä. Seurakuntatyölle onkin valtava tarve. Kylväjän työn tuloksena oraon-heimon keskuuteen syntyneet seurakunnat järjestäytyivät kirkoksi vuonna 2014. Nyt tällä Bangladeshin evankelisluterilaisella kirkolla Evangelical Lutheran Church of Bangladesh (ELCB) on yli tuhat jäsentä ja seurakuntatyöstä vastaavat paikalliset työntekijät. Varustamme yhteistyökirkkomme jäseniä hengelliseen työhön ja evankelioimiseen. 

Yhteistyöjärjestömme Bangladesh Lutheran Mission – Finnish (BLM-F) on kristillinen kansalaisjärjestö. Kylväjä toteuttaa sen kanssa kehitysyhteistyöhankkeita yhdessä kyläyhteisöjen kanssa. Kylväjä tekee yhteistyötä myös kansainvälisen Lutheran Aid to Medicine in Bangladesh (LAMB) sairaalan kanssa, jonka näky on palvella Jumalaa palvelemalla köyhiä ja marginalisoituja, etupäässä naisia ja lapsia. Sairaalan työn piiriin maan pohjoisosassa kuuluu lisäksi sairaanhoito-oppilaitos, lasten kuntoutuskeskus, koulu sekä useita kyläterveyshankkeita.

Meillä on pitkä kokemus kehitysyhteistyöhankkeista Bangladeshissa. Lue ajankohtaisista hankkeista kehitysyhteistyön sivuiltamme.

”Sana on lähellä sinua, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi,
nimittäin se uskon sana, jota me julistamme.
Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra,
ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.” (Room. 10: 8-9)

Taivaan Isä,
pyydämme Bangladeshin kristityille rohkeutta näyttää värinsä perheessä
ja yhteiskunnassa. Anna yhteinen työnäky seurakunnille.
Olkoon nuorten elämässä evankeliumin tuomaa iloa, rauhaa, vahvaa uskoa,
halua ottaa vastuuta seurakunnassa.
Aamen.

Lahjoita Bangladeshin työhön

Tutustu työntekijöihimme.

Tue työtämme Bangladeshissa. Tee lahjoitus: