Siirry sisältöön

Lähde


jotta Jumalan valtakunta leviäisi

Joko tiedät, mikä on tehtäväsi Jumalan suunnitelmassa evankeliumin leviämiseksi?
Kuinka kauas olet valmis lähtemään?

Haemme, koulutamme ja lähetämme jatkuvasti uusia lähetystyöntekijöitä. Painopisteemme on alueilla, joilla on vähän tai ei lainkaan kristittyjä ja kristillisiä seurakuntia. Tarvitsemme muun muassa seurakuntatyön ja terveydenhuollon ammattilaisia, koulutuksen ja kehitysyhteistyön osaajia, kieltenopettajia ja urheilulähetystyöntekijöitä, mutta voit hakea hyvin erilaisilla koulutustaustoilla ja työkokemuksella.


PALJONKO OLET VALMIS ANTAMAAN?

Viikkoja: osallistu Lähetetty-koulutukseen
Seuraava koulutus alkaa keväällä 2022.
Kuukausia: Kauttamme voi avautua harjoittelupaikkoja,
mutta koronan vuoksi tällä hetkellä niitä ei ole tarjolla.
Vuosia: hae lähetyskurssille

HAKU LÄHETYSKURSSILLE

Lähtisitkö sinäkin? Kysely- ja keskustelutilaisuus etänä työntekijöittemme kanssa to 27.1. 2022 klo 18.
Ilmoittaudu mukaan!

Jos olet kiinnostunut lähetystyöhön lähdöstä tai haluat pohtia asiaa yhdessä,
ota yhteyttä rekrytoinnista vastaavaan Raija Hämyseen.

Raija Hämynen
raija.hamynen@kylvaja.fi
044 534 7114

MITEN PROSESSI ETENEE?

MITÄ TARVITSET?

 • Ammatillisen koulutuksen ja kahden vuoden työkokemuksen.
 • Henkilökohtaisen uskon Jeesukseen omana Vapahtajana, vahvan kristityn identiteetin ja halun viedä evankeliumia eteenpäin.
 • Sitoutumisen Raamattuun ja luterilaiseen tunnustukseen ja Kylväjän oppiperustaan.
 • Riittävän terveyden ja henkiset voimavarat työskennellä haastavissakin olosuhteissa.
 • Kulttuurien välisessä työssä erilaisuuden kunnioitus sekä kyky sopeutua ja toimia erilaisissa toimintaympäristöissä on tärkeää. Kansainvälinen työ edellyttää valmiutta ja halukkuutta opiskella vieraita kieliä sekä halua kehittää itseään elämän eri osa-alueilla. Näissä valmiuksissa voi kehittyä, ja lähetyskurssin tarkoituksena on antaa välineitä omaan kasvuun lähetystyöntekijänä.

LÄHETYSKOULUTUS

Koulutamme pitkäaikaiseen lähetystyöhön lähtevät lähetyskurssilla, joka kestää kokonaisuudessaan noin vuoden. Seuraava lähetyskurssi käynnistyy syksyllä 2022 noin kymmenen viikon mittaisella lähijaksolla Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa. Muutoin kurssi koostuu etäopetuksesta, itsenäisestä työskentelystä, kuudesta lähiviikonlopusta ja 1-2 viikon lähijaksosta. Ensimmäinen kymmenen viikon lähijakso on täysiaikaista opiskelua, ja siihen on mahdollista hakea opintotukea. Lähijaksoja lukuun ottamatta opiskelu on mahdollista suorittaa työn ohella.

Lähetyskurssi on Kirkon lähetystyön keskuksen (KLK) hyväksymän opetussuunnitelman mukainen 35 opintopisteen laajuinen koulutus: Kirkon kansainvälisen työn erityiskoulutus Kylväjän kautta.

Lisätietoja lähetyskoulutuksesta:

Koulutus- ja tutkimusjohtaja 
Pentti Marttila
pentti.marttila@kylvaja.fi
045 635 0934

Lähetyskurssille hyväksytyt ovat Kylväjän lähetystyöntekijäkandidaatteja, jotka käyvät lähetyskurssin Kylväjän kustantamina. Kurssin suorittaminen Kylväjän kustannuksella tarkoittaa sitoutumista lähtemään työhön Kylväjän kautta, muussa tapauksessa sovitaan kurssin takaisinmaksusta.

Kurssin aikana arvioidaan vielä yhdessä kurssilaisen valmiutta lähetystyöhön ja lähtemisen ajankohtaisuutta. Varsinainen päätös työalueelle lähettämisestä tehdään lähetyskurssin aikana tai sen jälkeen.  Kurssin suorittaneet siunataan ja valtuutetaan kirkon lähetystyöntekijöiksi.

LÄHETYSTYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSUHDE JA TOIMENKUVA

 • Työsuhde on määräaikainen.
 • Palkkaus kristillisten järjestöjen työehtosopimuksen mukainen.
 • Ensimmäinen työkausi on tavallisesti viisi vuotta, josta ensimmäisen vuoden aikana keskitytään paikallisen kielen opiskeluun ja kulttuuriin perehtymiseen.
 • Työkausiin sisältyy työjaksoja kotimaassa lähettävien seurakuntien sekä lähettäjätiimin parissa noin joka toinen vuosi.
 • Tavoitteena on tehdä työtä pitkäjänteisesti, minkä mahdollistamiseksi 2–5 vuoden jatkotyökausista neuvotellaan kunkin päättyvän työkauden lopussa.

  Tutustu toimenkuvaan
Lue Jukka Norvannon Lähetä joku muu -kirja täältä

Lähetetty-koulutus

Haluatko kasvaa yhdessä Jumalan lapsena ja opetella elämään Jeesuksen lähettämänä Suomessa ja maailmalla? Hae rohkeasti mukaan Lähetetty-koulutukseen, neljän lähijakson kokonaisuuteen!

Lue lisää