Siirry sisältöön

Arabiankielinen työ

Teemme arabiankielistä lapsi-, nuoriso- ja perhetyötä Haifassa. Tavoitteena on kaikenikäisten tavoittaminen evankeliumilla ja heidän opetuslapseuttamisensa.

Kylväjän strateginen painopiste Israelissa on juutalaistyössä, mutta saamme olla palvelemassa muitakin kansoja Israelin monikulttuurisessa kontekstissa. Viime vuosina meille on avautunut mahdollisuus tavoittaa arabeja ja kutsua heitä elämään Jeesuksen ja hänen seurakuntansa yhteydessä.

Perinteisesti arabin tie kirkon jäsenyyteen on käynyt syntymällä kristittyyn perheeseen. Monen nimellisesti kristityn kohdalla henkilökohtainen usko on kuitenkin saattanut jäädä löytymättä. Seurakunnan ja kristittyjen kasvuun tähtäävä opetuslapseuttava toiminta on vielä melko uusi asia arabiankielisissä yhteisöissä. Tarpeet ja mahdollisuudet lapsi- ja nuorisotyössä ovat suuria. Seurakuntien välinen yhteistyö tavoitteiden saavuttamiseksi ei ole päässyt kehittymään, joten yhteyksien ja verkostojen luomiselle on selkeä tilaus. 

Kylväjä tukee Rauhanruhtinas-yhdistystä, joka pyrkii opetuslapseuttamaan ihmisiä ja rakentamaan siltoja Israelin jakautuneeseen todellisuuteen. Toiminnasta vastaa lähettimme puolisonsa kanssa. Yhdistyksen alaisuuteen on rekisteröitynyt evankelikaalinen Elämän leipä -seurakunta, joka on osa Assemblies of God -yhteisöä, mutta toimii itsenäisesti muiden vastaavien arabiseurakuntien tapaan.

Arabien parissa tehtävän työn lisäksi lapsi- ja perhetyössä osallistutaan toimintaan, joka tuo yhteen arabikristittyjä ja messiaanisia juutalaisia. Yhdistyksen kotisivut ja podcastina kuultavat arabiankieliset saarnat ja opetukset palvelevat yli maantieteellisten rajojen. Työntekijämme puolisoineen tukevat myös Suomessa tehtävää maahanmuuttajatyötä opetuskiertuein. Rauhanruhtinas-yhdistyksen kotisivuilta löydät lisätietoja englanniksi: www.khobzalhayat.com

Liity Kylväjä juutalaistyössä ja arabiankielisten parissa Facebook-ryhmäänNäin saat ajankohtaista tietoa ja pysyt mukana työn käänteissä.

Rukous

”Jeesus sanoi: ” Minä olen ylösnousemus ja elämä.
Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin,
eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko tämän?” (Joh.11: 25­26)

Herra, kiitämme avatuista ovista arabiankielisten keskuudessa.
Kiitos uudesta elämästä, jonka annat lapsille, nuorille, aikuisille.
Lisääntyköön, Jeesus, evankeliumin nälkä Haifassa, tavoittakoon saarnattu sana myös netissä.
Johdata uuteen, toimivaan yhteistyöhön arabiseurakunnissa.
Nimessäsi Jeesus, aamen.

Lahjoita arabiankieliseen työhön

Tutustu työntekijöihimme.

Tue arabiankielistä työtämme. Tee lahjoitus: