Kaukasia

Kaukasia on tunnettu vuoristostaan ja luonnonrikkauksistaan. Alueen historiassa näkyy niin itämainen kuin venäläinenkin vaikutus. Kristinusko vaikutti Kaukasiassa jo ensimmäisillä vuosisadoilla. Nykyisin alue on suurelta osin sulkeutunut evankeliumilta, sen väestöstä vain muutama prosentti on kristittyjä.

Kaukasia2

Suurin osa Kaukasian alueella asuvista on kuullut jotakin Jeesuksesta. Alueen valtauskonnossa islamissa Jeesus nähdään profeettana, ei pelastajana. Koska kansallisuus ja valtauskonto mielletään vahvasti yhteenkuuluviksi. Kristinusko nähdään ensi sijassa länsimaisena tuontitavarana. Myös uskonnonvapaustilanne Kaukasiassa on haastava. Seurakuntien avoin toiminta ei aina ole mahdollista.

kaukasian kuvia

Vaikeuksista huolimatta Kaukasiassa on vähitellen kasvava joukko kansallisia kristittyjä ja seurakuntia. Usein ihmiset ovat tulleet uskoon Raamattua lukemalla ja ystävien sekä sukulaisten todistuksen seurauksena. Evankeliumista osallisiksi tulleet ihmiset tarvitsevat pitkäjänteistä opetusta sekä tukea kristittynä elämiseen valtauskonnon keskellä.

Maantieteensä ja historiansa vuoksi alueella on lukuisia vähemmistökieliä. Monella alueen lähes kahdestakymmenestä kieliryhmästä ei ole Raamattua omalla kielellään. Kylväjä tukee vähemmistökielellä toimivaa leikkikoulua. Kylväjän työntekijä on myös ollut mukana kehittämässä vähemmistökielten aakkosia, kirjakieltä ja kirjallisuutta.

Kylväjän työ alueella alkoi vuonna 2007. Evankeliumia pidetään esillä raamattupiirin ja sunnuntaikokoontumisten sekä henkilökohtaisten kohtaamisten kautta. Seurakuntaa perustavan työn ohella työntekijämme tekevät palvelutyötä monien eri toimijoiden työyhteydessä, muun muassa koulutyötä, vammaisten lasten avustustyötä sekä paikallisten kristittyjen työllistymistä edistävää työtä yrityksessä.

 

Rukoilemme

  • että työ alueella voi jatkua
  • että syntyisi maan valtakielellä toimiva luterilainen seurakunta
  • etsijöiden puolesta, että he löytäisivät evankeliumin
  • pienille kieliryhmille saataisiin Jumalan Sanaa luettavaksi omalla kielellä ja että se vaikuttaisi heissä uskoa Jeesukseen
  • että työntekijämme voisivat kertoa ihmisille evankeliumia arjen työn keskellä
  • Kaukasiaan uusia lähettejä pitkäjänteiseen työhön ja työlupien järjestymistä

 

Kaukasia Kylväjä-blogissa ja uutisissa

Kuulumisia kielityöstä

Vuoristokylän naiset kirjoittavat – kielityön kuulumisia Kaukasiasta

Aakkosia testaamassa

Kansainvälinen äidinkielen päivä

Katekismus paikallisella kielellä

Uusi testamentti uudelle kielelle Kaukasiassa

Anteeksiannosta

Annoit minulle armon – seurakuntatyötä Etu-Aasiassa ja Kaukasiassa

Kaukasian-lähetin puhe Lähetyksen kesäpäivien kiitosjuhlassa Raahessa 18.6.2017

Ville Haapasalo Kaukasiassa

Kalosseja ja kertomuksia

Kääntämisen harjoittelua Kaukasiassa

Tuttuja pääsiäiskoristeita Kaukasian novruz-juhlassa

Ruokatermoksia ja eväsrasioita

Ihmettelyä Kaukasiassa

Uusi ammatti tuo toivon