Siirry sisältöön

Kylväjän Valo-illat tarjoavat missionaarista yhteisöllisyyttä, mielenkiintoista opetusta, kasvua Isän lapsena sekä tukea oman paikan löytymiseen ja lähetettynä elämiseen. Illoissa kohtaamme toisiamme ja rukoilemme toistemme sekä sydämellämme olevien ihmisten puolesta.

Jeesus on lähettänyt meidät Suomeen ja koko maailmaan. Tule kasvamaan yhdessä Isän lapsina, kutsumuksessasi ja lähetettynä.

Jeesus puhui taas kansalle ja sanoi: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” (Joh. 8:12)

KENELLE

Sinulle nuori aikuinen (18-35 vuotiaat), joka haluat osallistua mielenkiintoiseen yksittäiseen iltaan tai olla osa säännöllisesti kokoontuvaa missionaarista yhteisöä. Sinulle, joka kyselet lähetyskäskyn merkitystä omassa elämässäsi. Tule rohkeasti mukaan!

TEEMAT JA OPETTAJAT (SYKSY 2022)

Valo-illat ovat joka toinen tiistai ja ne starttaavat 6.9. klo 18-20. Syksyn iltojen teemat ja opettajat ovat:

 • 6.9. Kuinka kertoa evankeliumi luontevasti? – ”Se löytyi” -mission mahdollisuudet; Olavi Mäki-Patola (Kouvolan srk:n kappalainen, lähetystyöntekijä)
 • 20.9. Riittämätön kristitty lähetettynä; Saara Kinnunen (sosiaalipsykologi, psykoterapeutti, kirjailija)
 • 4.10. Jumalan uskollinen johdatus; Jukka Kääriäinen (Kylväjän lähetysjohtaja, pastori)
 • 18.10. Rukous evankeliumin kanavana; Outi Saari (esirukoilija)
 • 1.11. Jeesuksesta todistaminen arjessa: opiskeluissa, työpaikalla ja harrastuksissa; Hanna-Kaisa Simojoki (yhteiskuntatieteilijä, yrityskouluttaja, yrittäjä)
 • 15.11. Jeesuksen seuraajana perheeni ja sukuni parissa; Gröhnit
 • 29.11. Jeesus meni marginaaliin; Erkki Jokinen (pastori, kirjailija, lähetystyöntekijä)
 • 13.12. Joulu-Valo -tapahtuma; Tikkurilan kirkolla ja etäyhteydellä. Joulupuuroa tarjolla klo 17 alkaen ja ohjelma klo 18–20. Yhteistyössä Tikkurilan seurakunnan kanssa. Erillinen ilmoittautumislomake sivun alaosassa.

VALO-ILTOJEN RAKENNE

Iltojen ohjelma on rakennettu niin, että soluissa ja kaikille avoimessa tapaamisessa on yhteisöllisyydelle, jakamiselle ja rukoukselle varattu aikaa illan alussa ja lopussa. Keskellä iltaa on kaikille yhteinen netin kautta tapahtuva opetus- ja keskusteluosio.

 • 18-18:30: Kohtaaminen ja illan teemaan orientautuminen (solukohtaista tai yhdessä netin kautta) 
 • 18:30-19:30: Interaktiivinen opetus illan teemasta (Yhdessä netin kautta)
 • 19:30-20:00: Jatkokeskustelua ja rukousta toinen toistemme ja lähimmäistemme puolesta (solukohtaista tai yhdessä netin kautta)

MITEN OSALLISTUA

Olet tervetullut yksittäiseen tai kaikkiin iltoihin. Voit osallistua kaikille avoimeen iltaan Kylväjän toimistolla tai etäyhteydellä kotisohvaltasi. Voit myös liittyä soluun tai perustaa sellaisen.

Solut voivat olla alueellisia ihmisten kotona (esim Itä-Helsingin solu) tai temaattisia (esim. perhesolu, taidemissiosolu tai urheilumissiosolu). Solut voivat halutessaan toteuttaa sydämellään olevia lisäaktiviteetteja, kuten ruokailuja tai aktioita. Ilmoittautumislomakkeella tai sähköpostilla valo-illat@kylvaja.fi voit kertoa kiinnostuksestasi perustaa oman solun tai halukkuudestasi liittyä aloitettuun soluun. Alla olevaan listaan päivitetään ajan kuluessa syntyviä soluja:

 • Tikkurila, Kylväjän toimiston lounge (alueellinen solu; ei vaadi ennakkoilmoittautumista; osoite Tikkuraitti 11 A 2. krs, Tokmannin viereisestä ovesta sisään ja kierreportaita ylös)
 • Keski-Vuosaari (alueellinen solu)
 • Kauhava (alueellinen solu)

ILMOITTAUTUMINEN Valo-iltoihin

Valo-iltoihin ilmoittaudutaan alla olevalla lomakkeella. Saat sähköpostiisi liittymislinkin iltoihin. Jos osallistut iltaan Kylväjän toimistolla, niin sinun ei tarvitse ennakkoilmoittautua allaolevalla lomakkeella.

  Ilmoittaudu Valo-iltoihin

  Nimi

  Osoite

  Olen kiinnostunut

  Lisätietoja / Kysyttävää

  Tiedot tallennetaan Lähetysyhdistys Kylväjä ry:n henkilörekisteriin. Mikäli haluat tarkistaa tietosi tai muuttaa niitä, ota yhteyttä osoitteenmuutokset@kylvaja.fi tai p. 09 2532 5400. Tutustu tietosuojaselosteeseen: tästä.

  ILMOITTAUTUMINEN Joulu-Valo -tapahtumaan

  Joulu-Valo on kaiken-ikäisten joulujuhla. Joulun kunniaksi nuorten aikuisten Valo-illat avaavat ovensa ja kutsuvat mukaan kaikenikäisiä lähetyksen ystäviä. Joulu-Valossa on luvassa muun muassa missionaarista yhteisöllisyyttä, terveisiä työalueelta, musiikkia ja rukousta sekä eväitä lähetettynä elämiseen. Illan aiheena on Joulun valon todistajina Suomessa ja maailmalla. lta järjestetään yhteistyössä Tikkurilan seurakunnan kanssa. Mukana Kylväjän lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen ja nuorten aikuisten työntekijä sekä Tikkurilan seurakunnan lähetystyön ja kansainvälisen työn sihteeri Mari Chaulagai ja nuorten aikuisten pappi Terhi Viljanen.

   Ilmoittaudu Joulu-Valo -tapahtumaan

   Nimi

   Lisätiedot: valo-illat@kylvaja.fi

   Valo-illat järjestetään yhteistyössä STEP-opintokeskuksen kanssa.