Siirry sisältöön

Mongolia

Tavoitteemme on kansallinen, kotoperäinen kirkko, joka kasvaa aktiiviseksi lähetyselämässä ja palvelee niin mongolien kuin toistenkin kansojen tavoittamiseksi evankeliumilla.

Mongolia avautui ulkomaailmalle kommunismin romahdettua 1990-luvun alussa. Sitä ennen maa oli ollut täysin evankeliumin tavoittamattomissa. Mongolian valtauskonto on tiibetinbuddhalaisuus, johon on usein sekoittunut shamanistisia piirteitä.  

Kylväjän työ Mongoliassa käynnistyi vuonna 1997 yhteistyössä Norjan Luterilaisen Lähetysliiton (NLM) kanssa ja levisi Mongolian eri alueille. Seurakuntia synnyttävän työn, raamattukoulutustyön, diakoniatyön sekä urheilulähetystyön lisäksi Kylväjän työntekijät ovat olleet mahdollistamassa ja kehittämässä luterilaisen kirkon kokonaisvaltaista työnäkyä ja lähetyselämää kehitysyhteistyöhankkeiden ja hanketyöntekijöiden kouluttamisen kautta.  

Evankelioimistyön hedelmänä syntyneet seurakunnat yhdistyivät vuonna 2017 Mongolian evankelis-luterilaiseksi kirkoksi (MELC). Haluamme vahvistaa yhteistyökirkkomme MELC:n missionaalista luonnetta tavoittamaan ja palvelemaan mongolien lisäksi muitakin kansoja evankeliumilla.  

Liity Kylväjä Aasiassa Facebook-ryhmään! Näin saat ajankohtaista tietoa ja pysyt mukana työn käänteissä. 

Ajankohtaista alueella

Mongolia

Mongoliassa paljastettiin puutteita liikuntavammaisten henkilöiden oikeuksissa

Tuore hanke Mongoliassa selvitti, etteivät liikuntavammaisten ihmisten oikeudet saada samanvertaista palvelua toteudu. Pienillä huomioimisilla päästäisiin kuitenkin jo pitkälle.

Mongolia

Ensimmäinen koulutusmatka Mongoliaan onnistui

Kylväjän työntekijä Nina Sivunen palasi ensimmäiseltä Mongoliaan tehdyltä koulutusmatkalta 27. lokakuuta.

Jeesus: ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu.
Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.” (Joh. 10: 9)

Herra, vahvista Mongolian kristittyjen lähetysnäkyä. Anna heidän löytää monenlaisia keinoja evankeliumin kertomiseen. Johdata heitä palvelemisessa saavuttamattomien kansojen parissa.

Kiitos, että internet saa olla tehokas väline ihmisten kutsumisessa Jumalan valtakuntaan, kasvamaan yhdessä jumalanpalveluksien, raamatunopiskelun ja alfa- kurssien kautta. Nimessäsi, Jeesus, aamen.

Lahjoita Mongolian työhön

Tutustu työntekijöihimme.

Tue työtämme Mongoliassa. Tee lahjoitus: