Lahjoita

Oma kirkko Itä-Siperiaan

Kylväjä tekee työtä itäisessä Siperiassa mongolisukuisen alkuperäiskansan, burjaattien parissa. Työn tuloksena Burjatian autonomisen tasavallan pääkaupunkiin Ulan-Udeen on syntynyt luterilainen ”Kristuksen armon seurakunta”, joka toimii Inkerin kirkon yhteydessä.

Seurakunnalla on suuri tarve omalle kirkkorakennukselle sekä käytännöllisistä että kulttuurisista syistä. Seurakunta joutuu kokoontumaan pieneen toimistohuoneistoon jumalanpalveluksiin kahdessa vuorossa eikä erilaisille työmuodoille ole sopivia tiloja. Seurakunnan luotettavuuden ja uskottavuuden kannalta tässä kulttuurissa olisi tärkeää, että kristityillä on käytössään uskonnolliseen toimintaan vihitty rakennus, kirkko. Muutoin seurakuntaa pidetään kartettavana lahkotoimintana, eikä sillä ole kasvun edellytyksiä. Nyt kirkon rakentaminen on käynnissä. Tavoitteena on, että kirkko valmistuu jouluksi 2020.

Auta burjaatteja toteuttamaan unelma omasta kirkosta! Osallistu keräykseen!

Lue lisää keräyksestä ja erilaisista lahjoitustavoista!

Loading Päivittää

Lahja Kylväjän työhön

Kylväjän työ suuntautuu alueille, joissa on vähän tai ei lainkaan kristittyjä, ja työn alueellinen pääpaino on Aasiassa. Teemme työtä Bangladeshissa, Japanissa, Mongoliassa, Itä-Siperiassa, Keski-Aasiassa, Etu-Aasiassa, Kaukasiassa, Itä-Afrikassa, Israelissa ja Ukrainassa. Lisäksi olemme lähettäneet teltantekijöitä, toteutamme erityisprojekteja ja teemme Kreikassa pakolaistyötä. Kerromme tarkemmin maailmalla tehtävästä työstämme Työmme -sivulla.

Loading Päivittää

Uutta elämää -keräys

Uutta elämää Kylväjän työssä – Lahjoita ja rukoile

 • Tavoitteemme on moninkertaistaa vaikutuksemme pakolaisten valtatien varrella yhteistyöverkostojen kautta. Juuri nyt luomme uusia yhteyksiä ja jatkamme palvelua siellä, missä jo olemme.
  Tukesi auttaa meitä etenemään!
 • Korpin perhe on lähtenyt matkaan tavoittaakseen tavoittamattomia oromonkielisellä alueella.
  Uutta elämää työssämme on lisäksi erityisesti bengalin, burjaatin, darin, kiinan, korean ja turkinsukuisten kielten parissa.
  Tukesi auttaa meitä kattamaan työ- ja vierailumatkojen kustannukset.
 • Haluamme tuoda työalueiden kulttuuri- ja kielituntemusta seurakuntien käyttöön Suomessa. Rakennamme Pirkko ja Elias Saidin perheelle arabiankielisiä opetuskiertueita maahanmuuttajien pariin.
  Tukesi auttaa meitä toteuttamaan tätä innostavaa näkyä!
Loading Päivittää

Sallikaa lasten!

Lasten kanssa tavoitamme tavoittamattomia ja opimme Jumalan perheväen yhteyttä. Lasten kaltaisissa Jumalan valtakunnan siemen itää ja kasvaa taimelle kantaakseen aikanaan hedelmää taivaallisen perheväen siunaukseksi.

Sallitaan siis lasten tulla! Sallitaan kaiken ikäisten lasten tulla ja toimia seurakunnassa Isämme perinnön hyvinä haltijoina. Heissä kypsyy tulevaisuuden tekoja.

Kylväjä tekee työtä lasten kanssa ja heidän hyväkseen Suomessa ja erityisesti näillä työalueilla: Bangladesh, Etiopia, Itä-Aasia, Japani, Kaukasia, Mongolia ja pakolaistyö.

Tutustu tarkemmin tästä!

Loading Päivittää

Lasten päiväkeskus Etiopiassa

Kaakkois-Etiopiassa sijaitsevassa Ginnirin kaupungissa toimii Lähetysyhdistys Kylväjän tuella lasten päiväkeskus, jonka toiminnasta ja kummiohjelmasta vastaavat Ginnirin Mekane Yesus -seurakunta ja Ginnirin kaupunki. Päiväkeskuksessa käy noin 60 kummiohjelmassa mukana olevaa köyhää lasta, joista osa on orpoja.

Päiväkeskuksessa tuetaan orpoja ja hyvin köyhiä lapsia sekä heidän perheitään antamalla lapsille kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Lapset käyvät valtion koulua, mutta kaikkein köyhimmillä ei kuitenkaan ole välttämättä varaa edes kynään ja kouluvihkoon. Nämä välttämättömät koulutarvikkeet lapset saavat päiväkeskuksesta, jossa lapset saavat myös koulutetun opettajan johdolla lisä- ja tukiopetusta. Kahdesti vuodessa lapset saavat uudet vaatteet ja kengät.

Tämän lahjan summan voit valita itse. Maksamisen jälkeen voit tulostaa antamastasi lahjasta kertovan lahjakortin.

Loading Päivittää

Kyyhkyslakan aloitus

Lahja sisältää neljä kyyhkystä ja tarvikkeet kyyhkyslakan aloitukseen. Köyhille bangladeshilaisperheille liha on kallista. Kyyhkysistä saa helposti proteiinipitoista ruokaa yhdelle aterialle, jolloin tähteitä ei tarvitse säilyttää kuumissa oloissa. Kyyhkyslakka toimii pienellä hoidolla ja kustannuksilla. Kyyhkyset lisääntyvät nopeasti ja niitä myymällä perheet saavat myös toimeentuloa. Maksamisen jälkeen voit tulostaa antamastasi lahjasta kertovan lahjakortin.

Loading Päivittää

Turvallisempi raskaus ja synnytys naiselle

Kylväjän hankkeessa koulutetaan kotikylissään toimivia äitiysneuvojia: he seuraavat raskauden edistymistä ja auttavat kyläyhteisöjä tekemään omat suunnitelmat muun muassa siihen, miten synnyttävät naiset saadaan käytännössä turvalliseen paikkaan synnyttämään, jotta äiti- ja lapsikuolleisuus vähenisi. Kylväjän hanke vahvistaa äitiysneuvojien osaamista, korostaa raskaudenseurannan tärkeyttä sekä auttaa naisia raskauteen ja synnytykseen liittyvissä hätätapauksissa. Lahjaan sisältyy muun muassa äitiysneuvojien koulutusta ja mentorointia, terveysneuvontaa, lääkkeitä ja liikkuvan laboratorion palveluita odottaville äideille sekä muita tarvikkeita äitiysneuvojille.

Maksamisen jälkeen voit tulostaa antamastasi lahjasta kertovan lahjakortin.

Loading Päivittää

Vuohi säästöryhmäläiselle Bangladeshissa

Osallistumalla vuohen hankintaan 25 € lahjoituksella, tuet bangladeshilaisen perheen elämää ja toimeentuloa. Säästöryhmien itse valitsemat viisi jäsentä osallistuvat ensin yhden päivän vuohenhoitokurssille, yhteensä vuosittain 300 henkilöä. Kurssin jälkeen osallistuja saa emovuohen, jota hän hoitaa. Vuohen saadessa ensimmäiset jälkeläisensä, annetaan yksi niistä säästöryhmän toiselle jäsenelle ja aikanaan hänkin toimii samoin. Ryhmiä kannustetaan ostamaan vuohia myös ryhmän rahastosta, jolloin useampi jäsen voi saada vuohen. Vuohi voi saada jopa kahdet jälkeläiset vuodessa, joten niiden määrä karttuu nopeasti. Vuohi menestyy hyvin kuumassa ilmastossa ja sen hoito on helppoa, sillä se on pieniruokainen ja tyytyy tienpientareiden antiin. Vuohen liha on arvokasta ja nahka pehmeää ja myyntituotto on hyvä.

Maksamisen jälkeen voit tulostaa antamastasi lahjasta kertovan lahjakortin.
Lue lisää →

Loading Päivittää

Lahja lähetyselämään kotimaassa

Kylväjä toimii ensisijaisesti ulkomaisilla työalueilla. Suomessa olevien toimintojen tehtävänä on tukea ulkomaista toimintaa, olla yhdyskanavana lähtijöiden ja seurakuntien sekä yksityisten lähettäjien välillä, järjestää lähetystilaisuuksia ja tehdä lähetyskasvatusta, etsiä ja löytää uusia lähtijöitä sekä tiedottaa työalueiden työstä, kulttuurista ja olosuhteista. Tietoa tilaisuuksista löydät Tule mukaan -sivulta.

Loading Päivittää

Lahja nuorisotyöhön

Työntekijät ovat työmme keskeinen voimavara. Pidämme tärkeänä välittää kutsua lähetystyöhön erityisesti nuorille ihmisille. Teemme työtä yhdessä seurakuntien ja toisten järjestöjen kanssa lähetysinnon ja lähetyskasvatuksen edistämiseksi nuorten ja nuorten aikuisten parissa. – Lue lisää nuorten-sivuilta.

Loading Päivittää

Kylväjä-lehden kuluihin

Kylväjä-lehti ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Vuoden kuluessa lehti kuljettaa lukijansa kaikkialle maailmaan lähetystyötä esitellen: Tapaamme lehden sivuilla kotimaassa lähetyselämää eläviä ihmisiä, Kylväjä-lehti tarjoaa lukijoilleen hyvää Raamattu-opetusta, innostavia pääkirjoituksia ja värikästä elämää. Lehti on lukijoilleen maksuton. Pidämme arvossa jokaista työn esirukoilijaa. Lehden teolla on hintansa. Siksi tarjoamme lukijoille mahdollisuutta osallistua lehden kuluihin.

Loading Päivittää

Lähetysvartin kuluihin

Lähetysvartti on tiistaisin klo 20.00 kuultava lähetysaiheinen ohjelma Radio Deissä. Lähetysvartissa sukelletaan lähetyselämään haastattelujen ja Jukka Norvannon raamattuopetusten myötä. Ohjelmassa tutustutaan Kylväjän työalueilla tehtävään työhön, niiden kulttuuriin ja seurakuntiin sekä lähetystyöntekijöiden elämään. Ohjelman toimittaa Outi Rajala. Lähetysvartteja sekä pidempiä haastatteluja on mahdollista kuunnella myös Kylväjän nettisivuilla. Radio-ohjelman tuottamisella on hintansa. Siksi tarjoamme kuuntelijoille mahdollisuutta osallistua radio-ohjelman kuluihin.

Loading Päivittää

Työalue-, työmuoto- ja työntekijäkohteet löytyvät viitenumerolaskurissa. Viitenumeroa käyttäen tuen voi maksaa Kylväjän pankkitilille:

 • IBAN      FI57 4405 0010 0212 96
 • BIC         ITELFIHH

Rahankeräyslupa

Luvan saaja: Lähetysyhdistys Kylväjä ry, ruotsiksi Missionsföreningen Såningsmannen rf Luvan numero: RA/2016/472 Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.1.2017–31.12.2021 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.