Lahjoita

Lahja Kylväjän työhön

Kylväjän työ suuntautuu alueille, joissa on vähän tai ei lainkaan kristittyjä, ja työn alueellinen pääpaino on Aasiassa. Teemme työtä Bangladeshissa, Japanissa, Mongoliassa, Itä-Siperiassa, Keski-Aasiassa, Etu-Aasiassa, Kaukasiassa, Itä-Afrikassa, Israelissa ja Ukrainassa. Lisäksi olemme lähettäneet teltantekijöitä, toteutamme erityisprojekteja ja teemme Kreikassa pakolaistyötä. Kerromme tarkemmin maailmalla tehtävästä työstämme Työmme -sivulla.

Loading Päivittää

Turvallisempi raskaus ja synnytys naiselle

Kylväjän hankkeessa koulutetut kyläkätilöt osaavat hoitaa normaalin synnytyksen ja havaita vaaran merkkejä, jotta sairaalahoitoa tarvitsevat äidit voidaan ohjata sairaalaan. Lahjaan sisältyy muun muassa kyläkätilöiden koulutusta ja mentorointia, terveysneuvontaa, lääkkeitä ja liikkuvan laboratorion palveluita odottaville äideille, synnytyspakkauksia ja muita tarvikkeita kyläkätilöille.

Maksamisen jälkeen voit tulostaa antamastasi lahjasta kertovan lahjakortin.

Loading Päivittää

Vuohi säästöryhmäläiselle Bangladeshissa

Osallistumalla vuohen hankintaan 25 € lahjoituksella, tuet bangladeshilaisen perheen elämää ja toimeentuloa. Säästöryhmien itse valitsemat viisi jäsentä osallistuvat ensin yhden päivän vuohenhoitokurssille, yhteensä vuosittain 300 henkilöä. Kurssin jälkeen osallistuja saa emovuohen, jota hän hoitaa. Vuohen saadessa ensimmäiset jälkeläisensä, annetaan yksi niistä säästöryhmän toiselle jäsenelle ja aikanaan hänkin toimii samoin. Ryhmiä kannustetaan ostamaan vuohia myös ryhmän rahastosta, jolloin useampi jäsen voi saada vuohen. Vuohi voi saada jopa kahdet jälkeläiset vuodessa, joten niiden määrä karttuu nopeasti. Vuohi menestyy hyvin kuumassa ilmastossa ja sen hoito on helppoa, sillä se on pieniruokainen ja tyytyy tienpientareiden antiin. Vuohen liha on arvokasta ja nahka pehmeää ja myyntituotto on hyvä.

Maksamisen jälkeen voit tulostaa antamastasi lahjasta kertovan lahjakortin.
Lue lisää →

Loading Päivittää

Kyyhkyslakan aloitus

Lahja sisältää neljä kyyhkystä ja tarvikkeet kyyhkyslakan aloitukseen. Köyhille bangladeshilaisperheille liha on kallista. Kyyhkysistä saa helposti proteiinipitoista ruokaa yhdelle aterialle, jolloin tähteitä ei tarvitse säilyttää kuumissa oloissa. Kyyhkyslakka toimii pienellä hoidolla ja kustannuksilla. Kyyhkyset lisääntyvät nopeasti ja niitä myymällä perheet saavat myös toimeentuloa. Maksamisen jälkeen voit tulostaa antamastasi lahjasta kertovan lahjakortin.

Loading Päivittää

Oma kirkko Itä-Siperiaan

Kylväjä tekee työtä Burjatiassa Itä­-Siperiassa. Seurakunnalla on suuri tarve omalle kirkkorakennukselle, kirkolle tai seurakuntakodille. Kylväjän keräyksellä tuetaan Itä­-Siperian kirkkohanketta.

Seurakunta tarvitsee tilat käytännöllisistä ja kulttuurisista syistä. Nykyiset tilat ovat Kristuksen armon seurakunnalle liian pienet: seurakunta joutuu kokoontumaan jumalanpalveluksiin kahdessa vuorossa eikä erilaisille työmuodoille ole sopivia tiloja.

Venäläisessä kulttuurissa oma kirkkorakennus koetaan tärkeäksi. Kirkon rakentaminen tai kirkkotilojen ostaminen on pienituloiselle seurakunnalla mahdotonta, joten he ovat pyytäneet meiltä suomalaisilta apua. Jatkossa omasta kiinteistöstä huolehtiminen on myös suuri haaste. Kirkkorakennuksen hankinnassa tarvitaan viisautta ja johdatusta myös paikan suhteen. Monia kysymyksiä ja rukousaiheita on vielä, mutta me voimme olla jo rukouksin ja taloudellisella tuella mukana seurakunnan unelman toteuttamisessa. Parhaassa tapauksessa Ulan-­Uden kirkkorakennus voisi palvella koko Inkerin kirkkoa ja Siperian rovastikuntaa Siperian raamattukouluna.

Haluaisitko olla mukana unelman toteuttamisessa? Osallistu keräykseen!

Lue lisää keräyksestä!

Loading Päivittää

Keräys seurakuntaa rakentavaan työhön Itä-Aasiassa

Suurkaupungissa asuvat työntekijämme tavoittavat uusia ihmisiä evankeliumin äärelle, auttavat kristittyjä kasvamaan uskossaan ja rohkaisevat ahtaalla olevaa ja usein perinteistä kiinni pitävää kirkkoa kehittämään toimintojaan. Tähän pyritään henkilökohtaisen tavoittavan työn, englanninkielisen seurakuntatoiminnan, musiikin, internetin ja sosiaalisen median, opiskelija-, avioliitto- ja perhetyön sekä keskustelevan raamattupiirityön avulla.

Itä-aasialaisen kasvavan seurakunnan uusi kirkkorakennus valmistui miljoonakaupungin pohjoisosaan elokuussa 2016. Ison kirkon rakentaminen on seurakunnalle ja seurakuntalaisille taloudellisesti kovin raskasta, mutta kirkon kasvun jatkumisen kannalta se on hieno mahdollisuus. Seurakunnassa toimivat työntekijämme ovat mukana myös musiikkitoiminnassa. Osalla keräyksen tuotoista tuetaan uuden kirkon pianoiden, muiden soittimien ja äänentoistolaitteiden hankintoja.

Loading Päivittää

Keräys kiinankieliseen julkaisu- ja koulutustyöhön

Kiina on maailman puhutuin kieli, jonka merkitys kasvaa jatkuvasti kiinankielisten maahanmuuttajien myötä, myös Suomessa. Kiinankielisessä maailmassa toimiminen on tärkeä osa evankeliumin julistamista kaikkeen maailmaan. Kiinankieliset seurakunnat kasvavat voimakkaasti niin Kiinassa kuin maahanmuuttajayhteisöissä. Kiinaa puhuvien merkitystä Jeesuksen lähetyskäskyn loppuunsaattamisessa ei voi maailmanlähetyksessä sivuuttaa. Kiinalaisilla kristityillä on usein vahva halu lähetystyöhön ja he pitävät Raamatun auktoriteettia itsestään selvänä, mutta he tarvitsevat kipeästi teologista koulutusta myös vanhan kristikunnan perinteestä.

Loading Päivittää

Keräys vähemmistökielen kehitys- ja mediatyöhön Nepalissa

Nepalissa erityisprojektimme on kielityötä. Maailmassa puhutaan 6837 kieltä ja niistä 124:aa vuoristoisessa Nepalissa. Työntekijämme toimivat osana kansainvälistä tiimiä. Toinen työntekijöistämme koordinoi vähemmistökielten kehitystyötä, johon kuuluu muun muassa kielten dokumentointi, kirjoitusjärjestelmien luominen ja sanakirjojen kokoaminen. Jokainen näistä osa-alueista vaatii valtavasti työtä, joten on ensisijaisen tärkeää saada paikallinen kieliyhteisö tekemään varsinainen työ. Työntekijämme järjestää koulutusta ja työpajoja sekä auttaa käytännön työssä. Toinen työntekijöistämme tuottaa ääni- ja videomateriaalia vähemmistökielillä, mistä kerrotaan tällä videolla.

Loading Päivittää

Lahja lähetyselämään kotimaassa

Kylväjä toimii ensisijaisesti ulkomaisilla työalueilla. Suomessa olevien toimintojen tehtävänä on tukea ulkomaista toimintaa, olla yhdyskanavana lähtijöiden ja seurakuntien sekä yksityisten lähettäjien välillä, järjestää lähetystilaisuuksia ja tehdä lähetyskasvatusta, etsiä ja löytää uusia lähtijöitä sekä tiedottaa työalueiden työstä, kulttuurista ja olosuhteista. Tietoa tilaisuuksista löydät Tule mukaan -sivulta.

Loading Päivittää

Lahja nuorisotyöhön

Työntekijät ovat työmme keskeinen voimavara. Pidämme tärkeänä välittää kutsua lähetystyöhön erityisesti nuorille ihmisille. Teemme työtä yhdessä seurakuntien ja toisten järjestöjen kanssa lähetysinnon ja lähetyskasvatuksen edistämiseksi nuorten ja nuorten aikuisten parissa. – Lue lisää nuorten-sivuilta.

Loading Päivittää

Kylväjä-lehden kuluihin

Kylväjä-lehti ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Vuoden kuluessa lehti kuljettaa lukijansa kaikkialle maailmaan lähetystyötä esitellen: Tapaamme lehden sivuilla kotimaassa lähetyselämää eläviä ihmisiä, Kylväjä-lehti tarjoaa lukijoilleen hyvää Raamattu-opetusta, innostavia pääkirjoituksia ja värikästä elämää. Lehti on lukijoilleen maksuton. Pidämme arvossa jokaista työn esirukoilijaa. Lehden teolla on hintansa. Siksi tarjoamme lukijoille mahdollisuutta osallistua lehden kuluihin.

Loading Päivittää

Lähetysvartin kuluihin

Lähetysvartti on tiistaisin klo 20.00 kuultava lähetysaiheinen ohjelma Radio Deissä. Lähetysvartissa sukelletaan lähetyselämään haastattelujen ja Jukka Norvannon raamattuopetusten myötä. Ohjelmassa tutustutaan Kylväjän työalueilla tehtävään työhön, niiden kulttuuriin ja seurakuntiin sekä lähetystyöntekijöiden elämään. Ohjelman toimittaa Outi Rajala. Lähetysvartteja sekä pidempiä haastatteluja on mahdollista kuunnella myös Kylväjän nettisivuilla. Radio-ohjelman tuottamisella on hintansa. Siksi tarjoamme kuuntelijoille mahdollisuutta osallistua radio-ohjelman kuluihin.

Loading Päivittää

Lahja Kreikan pakolaistyöhön

Eurooppaan tulee edelleen paljon pakolaisia erityisesti idästä ja etelästä. Tuhannet Keski-Aasiasta lähtöisin olevat ihmiset pyrkivät vuosittain Kreikan kautta Eurooppaan. Moni on paennut Keski-Aasian pitkään kestäneitä levottomuuksia, köyhyyttä ja turvattomuutta Turkkiin ja pyrkii sieltä Kreikan kautta Eurooppaan. Vuonna 2013 Kylväjä liittyi kreikkalaisen Heria Voithias -järjestön (Auttavat kädet) yhteistyökumppaniksi ja lähetimme tuolloin ensimmäiset työntekijämme Ateenaan pakolaistyöhön. Lue tarkemmin pakolaistyön sivulta.

Loading Päivittää

Työalue-, työmuoto- ja työntekijäkohteet löytyvät viitenumerolaskurissa. Viitenumeroa käyttäen tuen voi maksaa Kylväjän pankkitilille:

  • IBAN      FI57 4405 0010 0212 96
  • BIC         ITELFIHH

Rahankeräyslupa

Luvan saaja: Lähetysyhdistys Kylväjä ry, ruotsiksi Missionsföreningen Såningsmannen rf
Luvan numero: RA/2016/472
Toimeenpanoaika ja -alue: Lupa on voimassa 1.1.2017–31.12.2021 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.