Japani

Japani on taloudellisesti vauras maa, jossa on paljon henkistä pahoinvointia. Japanin pääuskontoja ovat buddhalaisuus ja shintolaisuus. Myös niin sanottuja “uususkontoja”, okkultistis- ja New Age -taustaisia liikkeitä on paljon.

Vaikka maassa on tehty pitkään lähetystyötä, 99 % japanilaisista ei ole koskaan kuullut tai vastaanottanut evankeliumia. Japanissa on uskonnonvapaus eikä lähetystyölle ole yhteiskunnan asettamia esteitä. Kristinusko kuitenkin poikkeaa paikallisista uskonnoista ja osalle japanilaisista kristinuskolla on vieraan, jopa vaarallisen, maahan sopimattoman uskonnon leima, ja siihen suhtaudutaan kohteliaan torjuvasti. Kristillisestä uskosta nouseva lähimmäisen kohtaaminen ja palvelu avaavat sydämiä evankeliumille.

Japanilaiset eivät ole tottuneet siihen, että uskonnonharjoittamiseen kuuluisi ajattelua, opiskelua ja pohdintaa. Japanilaiselle uskonto merkitsee yleensä jonkin riitin suorittamista. Kristinusko koetaankin usein vaikeaksi, koska se pohjautuu Raamattuun. Japanilaiset ovat tottuneet siihen, ettei uskonnollisia tekstejä ymmärrä eikä niitä tarvitsekaan ymmärtää. Raamattuun tutustuminen ja sen sanan ymmärtäminen onkin monelle positiivinen yllätys.

Perustamisestaan lähtien Kylväjä on toiminut Länsi-Japanin evankelisluterilaisessa kirkossa (WJELC) Norjan Luterilaisen Lähetysliiton (NLM) työyhteydessä. Kylväjän lähetystyöntekijät ovat palvelleet monen tyyppisissä tehtävissä: pienten seurakuntien palveluksessa, kirkon työalojen kehittämisessä ja Koben luterilaisen teologisen seminaarin ja raamattukoulun opettajina. Pienpiirit ovat keskeinen ihmisten tavoittamisen ja evankeliumin julistamisen kanava.

Rukoilemme 

  • herätystä Japaniin
  • japanilaisten seurakuntien kasvua
  • lisää lapsia, nuoria ja perheitä seurakuntiin
  • lisää paikallisia työntekijöitä seurakuntiin

Japani-aiheisia kirjoituksia Kylväjä-blogissa

Ahkeran mainostuksen tuloksia

2500 mainosta ja korttelikarttoja

Kyushun maanjäristykset

Hanami Helsingissä

MGtH Japanissa. Katselkaa videoita

Esi-isät varjelevat Japania evankeliumin valolta

Aukeaako armon arvo?