Siirry sisältöön

Etiopia

Työmme Etiopiassa painottuu maan itä- ja kaakkoisosaan, joissa on hyvin vähän kristittyjä. Tuemme nopeasti kasvavan Mekane Yesus -kirkon työtä ja teemme kehitysyhteistyötä.

Vaikka Mekane Yesus -kirkko kasvaa nopeasti, Kylväjän työlle Etiopiassa on edelleen tarvetta. Työmme Etiopiassa painottuu maan itä- ja kaakkoisosaan, joissa on hyvin vähän kristittyjä. Kylväjä tukee myös kirkon raamattukoulujen työtä sekä työntekijäkoulutusta ja evankelioimistyötä. Kummiohjelman kautta sponsoroimme lasten päiväkeskusta.

Saimme kutsun Etiopiaan jo ennen Kylväjän perustamista 1960-luvulla, kun maassa oli toisen maailmansodan jälkeisiä suuria herätyksiä ja siellä tarvittiin lisää evankeliumin julistajia. Kylväjä on perustamisestaan lähtien työskennellyt Norjan luterilaisen lähetysliiton (NLM) kumppanina Etiopian Mekane Yesus -kirkon työyhteydessä.

Etiopian talouskasvu on ollut viime vuosina nopeaa, mutta maa kuuluu silti vielä maailman köyhimpiin valtioihin. Monilla alueilla yli puolet väestöstä saa toimeentulonsa maataloudesta. Sademäärät ovat erittäin pieniä ja maa kuivaa, joten elanto on epävarmaa ja kovan työn takana. Kuivuuden seurauksena syntyy herkästi myös nälänhätää. Kehitysyhtiestyöhankkeissa olemme parantamassa yhteisöjen elinoloja. Esimerkiksi ruokaturvahankkeessa on rakennettu vesialtaita ja myllyjä sekä otettu käyttöön uusia, kuiviin oloihin soveltuvia viljelymenetelmiä. NLM:n työyhteydessä toimiva työntekijämme on työskennellyt ruokaturvahankkeessa vuodesta 2014 lähtien.

Liity Kylväjä Afrikassa Facebook-ryhmäänNäin saat ajankohtaista tietoa ja pysyt mukana työn käänteissä.  

ETIOPIAN GINNIRIN KUMMILAPSIOHJELMA

Ajankohtaista alueella

Etiopia

”Tästä kirjeestä tuli toisenlainen”

Magnus Riska sai Suomen ulkoministeriöstä viime vuoden pyhäinpäivänä tekstiviestin, jossa luki: ”Poistu välittömästi maasta”. Etiopian hallitus oli muutamaa päivää aiemmin julistanut taistelujen vuoksi hätätilan. Lähetystyöntekijän oli astuttava jälleen kerran tyhjän päälle.

Etiopia

Etiopian työntekijöitä palasi Suomeen

– Työ on vahvasti paikallisissa käsissä ja tuemme kumppaneitamme jatkamaan sitä mahdollisimman normaalisti, Etiopian työaluevastaava Mikko Puhalainen kertoo.

Herra, me kiitämme herätyksestä, jonka olet antanut Etiopiaan.
Kiitos, että niin monet kristityt ovat löytäneet Mekane Yesus- kirkosta hengellisen kotinsa.

Kiitämme lapsista, jotka ovat osallistuneet kristillisen päiväkeskuksen toimintaan.
Me rukoilemme, että nämä pienet saisivat kasvaa Sinun tuntemisessasi,
ja että he aikanaan kutsuisivat ihmisiä Sinun yhteyteesi.

Herra, siunaa Etiopian maata ja kansaa. Auta meitä palvelemaan heitä julistaen ja auttaen,
Sinun esimerkkiäsi seuraten, aamen.

Lahjoita Etiopian työhön

Tutustu työntekijöihimme.

Tue työtämme Etiopiassa. Tee lahjoitus: