Siirry sisältöön

Burjatia

Venäjän Kaukoidässä asuvat burjaatit kuuluvat vähiten tavoitettuihin kansoihin. Näkymme on auttaa ja kouluttaa burjaattikristittyjä rakentamaan kansallisia seurakuntia, joilla on lähetysnäky.

Mongolian pohjoispuolella Venäjän Kaukoidässä asuvat burjaatit  kuuluvat mongolikansoihin. Valtaosa yli 500 000 burjaatista asuu Burjatian autonomisessa tasavallassa venäläisen enemmistön keskellä. Uskonnoltaan burjaatit ovat perinteisesti tiibetinbuddhalaisia tai shamanisteja. Pioneerityömme burjaattien parissa käynnistyi 2000-luvun alussa jatkumona työllemme Mongoliassa.

Kristillisen uskon jonkinlaisen vaikutuksen piirissä burjaateista on arviolta yksi prosentti. Vaikka burjaatit kuuluvat vähiten evankeliumilla saavutettujen kansojen joukkoon, on kiinnostus kristinuskoa kohtaan kasvanut burjaattien keskuudessa viime vuosina. Protestanttisten seurakuntien yhteydessä burjaateista on arviomme mukaan 0,3–0,4 prosenttia.  

Burjatian pääkaupunkiin Ulan-Udeen on syntynyt itsenäinen seurakunta, jolla on jo kansallisia työntekijöitä. Seurakunta on liitetty osaksi Inkerin kirkon työtä. Kylväjä tukee oman kirkon rakentamista seurakunnan käyttöön ja toimimaan laajemminkin raamattukoulutuksen palveluksessa Itä-Siperiassa ja Venäjän Kaukoidässä. Työntekijämme auttavat burjaattikristittyjä maaseutualueiden burjaattien evankelioimisessa. 

Näkymme on auttaa ja kouluttaa burjaattikristittyjä rakentamaan kansallisia, kotoperäisiä seurakuntia, jotka kasvavat teologialtaan luterilaisina aktiivisiksi lähetyselämässä ja palvelevat kokonaisvaltaisesti niin burjaattien kuin toistenkin kansojen tavoittamiseksi evankeliumilla.  

Liity Kylväjä Aasiassa Facebook-ryhmään! Näin saat ajankohtaista tietoa ja pysyt mukana työn käänteissä. 
 

Ajankohtaista alueella

Burjatia
Ihmiset laulavat seisaaltaan. Etualalla nainen ja hänen vierellään kaksi papin albaan pukeutunutta miestä. Kirkkosali on vaalea ja valoisa.

Ulan-Uden kirkko vihittiin jumalanpalveluskäyttöön

Venäjän Kaukoidässä asuvat burjaatit kuuluvat vähiten tavoitettuihin kansoihin.

Rukous

”Hän on meidät pelastanut ja kutsunut pyhällä kutsumuksellaan,
ei meidän tekojemme perusteella vaan oman päätöksensä ja armonsa mukaisesti,
jonka hän jo ennen aikojen alkua soi meille antamalla meille
Kristuksen Jeesuksen.” (2.Tim. 1:9)

Herra, vahvista Burjatian kristittyjen uskoa,
luottamusta sanasi lupauksiin.
Avautukoon Kristuksen armon todellisuus Burjatian kansalle.
Johdata lähettejä kulkemaan askelissasi, lapsityössä, hengellisen kirjallisuuden
tuottamisessa, diakoniatyössä.

Aamen.

Lahjoita Burjatian työhön

Tutustu työntekijöihimme.

Tue työtämme Burjatiassa. Tee lahjoitus: