Etu-Aasia

Evankeliumi levisi Etu-Aasiaan pian kristinuskon syntymisen jälkeen, mutta historian saatossa kristillinen todistus on ajoittain lähes tukahtunut tältä alueelta, jossa itä ja länsi, kristinusko ja islam, kohtaavat. Vielä 1900-luvun alussa alueen asukkaista joka viides oli kristitty, nyt kristittyjä on reilusti alle puoli prosenttia. Kristilliselle todistukselle on siis suuri tarve.

Etu-Aasiassa on elänyt vuosisatojen ajan kristittyjä vähemmistönä. He voivat elää melko vapaasti kristittyinä, mutta valtauskonnosta kääntyneiden asema on vaikeampi. Osa heistä voi jatkaa elämää normaaliin tapaan, osa peittelee uskoaan. Jotkut menettävät työnsä ja kotinsa uskonsa vuoksi.

Yleisesti Jeesusta pidetään kunnioitettuna profeettana, mutta Jumalan poikana häntä ei hyväksytä. Joukosta löytyy kuitenkin aina joku, joka on kiinnostunut kuulemaan enemmän. Matka muslimista kristityksi on pitkä. Monet kiertävät vuosia eri kirkoissa ennen kuin uskaltautuvat kasteopetukseen ja kasteen kautta seurakunnan jäseniksi.

Kylväjän työ Etu-Aasiassa on ollut pääasiassa seurakuntatyötä suurkaupunkiympäristössä, mutta työtä on tehty myös maaseudulla. Seurakunnissa on julistettu evankeliumia ja rakennettu yhteisöä, jossa saa elää kristittynä iloineen ja suruineen. Sairaus- ja kriisitilanteissa on annettu henkistä, fyysistä ja taloudellista apua. Työn erityinen painopiste on tällä hetkellä paikallisten vastuunkantajien kouluttaminen seurakunnissa ja ELRIM-instituutin puitteissa.

 

Rukoilemme

  • paikallisten vastuunkantajien koulutuksen puolesta
  • ELRIM-instituutin työn puolesta
  • kristittyjen turvallisuuden puolesta
  • uusia työntekijöitä Etu-Aasiaan

 

Etu-Aasia Kylväjä-blogissa ja uutisissa

Johanneksen evankeliumin selitysteoksen käännösprojekti

Saarnaajakoulutettavista saarnaajiksi

Työtä on paljon, työmiehiä vähän

Naiset Raamatun äärellä Etu-Aasiassa

Taivaassa on ihanaa

Pappilan sunnuntai

Miksi kristinuskon armoa vierastetaan?

 

 

Sää ja aika Etu-Aasiassa

Etu-Aasia
Suomi