Siirry sisältöön

Etu-Aasia

Vielä 1900-luvun alussa alueella joka viides oli kristitty, nyt heitä on alle 0,6 prosenttia. Etu-Aasian kansanryhmät kuuluvatkin vähiten evankeliumilla tavoitettuihin islaminuskoisiin kansoihin.

Etu-Aasiassa islamilla on merkittävä rooli yhteiskunnassa sen eri tasoilla. Modernin kaupunkimaiseman keskellä kohoavat moskeijat muistuttavat kansallisesta ja uskonnollisesta identiteetistä. Etu-Aasia liittyy kielellisesti, kulttuurisesti ja maantieteellisesti moniin muslimikansoihin, mikä tekee sen evankeliumin eteenpäin viemisen kannalta keskeiseksi alueeksi.

Kristinuskolla on alueella pitkä historia aina apostolien ajoista lähtien. Tänä päivänä kristityt ovat kuitenkin Etu-Aasiassa hyvin pieni vähemmistö, joka kokee vastustusta niin maan hallinnon kuin kansallismielisten muslimienkin taholta.

Kylväjä tukee evankelisluterilaisen uskontotutkimusinstituutin tekemää tutkimus- ja koulutustyötä. Instituutin keskeisiä toimintoja ovat seurakuntien vastuunkantajien teologinen koulutus sekä raamatunopetus kristittyjen hengelliseksi varustamiseksi.

Etu-Aasian työalueella tehdään myös työtä liikkeellä olevien kansojen parissa. Lue lisää diasporatyön sivulta.

”Me olemme siis Kristuksen lähettiläitä, Jumala puhuu teille meidän kauttamme.
Pyydämme Kristuksen puolesta: suostukaa sovintoon Jumalan kanssa.” (2. Kor. 5:20)

Rakas Taivaan Isä, johdata, anna viisautta Etu-Aasian työssä:
diasporatyössä, vastuunkantajien kouluttamisessa, uskontotutkimusinstituutin toiminnassa,
kontaktien luomisessa yhteistyötahoihin.
Olkoon varjeluksesi työntekijöiden ja uskovien työn yllä.
Nimessäsi Jeesus, aamen.

Lahjoita Etu-Aasian työhön

Tutustu työntekijöihimme.

Tue työtämme Etu-Aasiassa. Tee lahjoitus: