Siirry sisältöön

Mitä ihmettä! 
Kylväjän kesäpäivät 7.–9.6. Jyväskylä 
Tapahtumakeskus Helmi (Okkerinkatu 2) ja Taulumäen kirkko (Lohikoskentie 2)

OHJELMA

Perjantai 7.6. 

 • Ystävyyden iltahetki klo 18.30 Lauluja ja tarinoita läheltä ja kaukaa. Johanna ja Jüri Perendi, Mikko Puhalainen, Heikki Niittylä, Tiina Koskela, Hanna Penttinen. Iltatee ja suolapala. Vapaaehtoinen maksu. 
 • Kutsuvierastilaisuus klo 18.30 seurakuntien edustajille ja yhteistyökumppaneille. 
 • Lutakossa tapahtuu perjantai-iltana Lutakon tempauksen alkutapaaminen tapahtumakeskus Helmissä klo 17.00. Nuorten aikuisten kanssa kulkijoiden kohtaamista ja palvelemista Lutakon satamassa klo 18.00 – 21.00. Kaiken ikäiset tervetulleita mukaan oman aikataulusi mukaisesti! Mukana Sanna Rasinkangas ja Miika Korppi

Lauantai 8.6.  

 • Ihmeellistä iloa sanasta ja virsistä klo 9.30. Pelastus ihmeellisen lähellä (Room. 10:5–8) Tapio Pokka, Hanna Penttinen 
 • Mitkä Ihmeen kesäpäivät! klo 10.00 
  Iloista yhteen tulemista ja musiikkia Gospel Covertajien tahdissa. Pioneereja ja untuvikkoja tutkimassa lähetystehtävämme inspiroivaa perintöä. Etiopiassa kypsynyttä hedelmää ihmettelemässä Rune Mjølhus NLM Norjasta sekä Hanna Lindberg ja Kylväjän työntekijöitä.
 • Ihmeellisiä antimia Raamatusta klo 12.00
  Ihmeen yksinkertainen pelastus (Room. 10:9–13) 
  • Raamattua opettamassa Emmanuel Sibomana ja Katariina Leskelä.  
  • Toiminnallisen työskentelyn vaihtoehdon tarjoaa Jussi Miettinen Opiskelija- ja koululaislähetyksestä Maanmuuttajat johtamiskoulun kanssa.  
 • Raamatun löytöjä tutkimassa klo 13.00  
  Ihmeellinen suunnitelma (Room. 10:11–17) Ilosanoman tuojan askeleet – sinun askeleesi, yhteiset askeleet. Tekstiin syventymistä ja eläytymistä omassa rauhassa tai toisten kanssa jakaen, bibliodraamaohjaajien kouluttaja, PDO Mika Lahtinen.  
  Ihmisen varjo ja ihmeellinen toivo, pastori, kirjailija Erkki Jokinen ja Miika Korppi
  Perheille ja koululaisille omat raamattukanavat.  
 • Uusien polkujen ihme klo 14.30 
  Kertomuksia kutsumuksen polun löytämisestä. Lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen avaa Kylväjän näkymiä tulevaa kohti. Maailmanlaajoista lähetystyön verkostoista kertomassa Refugee Highway Partnership -verkoston johtava fasilitaattori Gordon Showell-Rogers, Taneli Skyttä ja Kaisa Golding. Musiikkia ja yhteislaulua.
 •  Ikkunoita maailmalle klo 16.15, kanavat oman valinnan mukaan.  
  1. Traumatyö haastaa ja herättää toimimaan.  Anne ja Aatu GröhnRaija Hämynen työtovereineen. 
  2. Koulutus varustaa ja vahvistaa kansoja ja kirkkoja. Sanna Erelä ja Elisa Greye työtovereineen. 
  3. Perheen kanssa maailmalla – lasten ja aikuisten oikeesti. Mongolian-lähetit Ella ja Janne Henriksson kertovat matkastaan maailmalla pienten lasten kanssa. Lapset ja vanhemmat yhdessä tervetulleita mukaan.
 • Kiitos suuren kuninkaan – iltajuhla Kylväjä 50-vuotta klo 19.00 
  Kylväjän matkakertomusta sanoin, sävelin ja kuvin. Yhteisöllinen tarinateatteriesitys, jossa näyttelijät esittävät yleisön kertomia muistoja, mietteitä ja tunnelmia Kylväjän 50-vuotisen matkan varrelta. Tervehdyspuheenvuoroja. Musiikissa Gospel Covertajat. Kahvitarjoilu.  

Sunnuntai 9.6. 

 • Juhlamessu Taulumäen kirkossa klo 10.00 
  Messua toteuttamassa piispa Matti Salomäki, pastorit Tiina Koskela ja Matti Väätäinen, lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen sekä kanttorit Jukka Hassinen ja Ilpo Vuorenoja Hamona-kuoron ja soitinyhtyeen kanssa. Lisäksi mukana seurakunnan ja Kylväjän työntekijöitä ja vastuunkantajia. 
 • Kirkkokahvit Rauhanyhdistyksen tiloissa. 
 • Messu radioidaan ja se on kuultavissa 16.6. Yle Radio 1 -kanavalla ja myöhemmin Yle Areenassa.

Lapset ja perheet

Mitä ihmettä maailmalla – Lasten, koululaisten ja perheiden ohjelma lauantaina klo 10.00–17.30 

Tule lasten kanssa juhlille! Ihmetellään yhdessä Raamatun opetuksia ja lähetystä erilaisten aistien, toiminnallisen tekemisen, draaman ja musiikin kautta. Kouluikäiset pääsevät haastamaan aivonystyröitä Pakopelien kimpussa. Ohjattua menoa ja meininkiä 3–6-vuotiaille sekä perheille yhdessä. Pienimmille oma leikkitila vanhemman huolenpidossa. Ihmeisiin kuljettamassa Jyväskylän seurakunnan ja Kylväjän työntekijät. 

Osa tilaisuuksista seurattavissa etänä Kylväjän kotisivulla!
Muutokset mahdollisia. 

Tapahtumakeskus Helmissä palvelee kahvio ja basaari. Perjantaina päivällinen klo 17–18. Lauantaina lounas klo 11:3014:30 ja päivällinen klo 1718:30.