Siirry sisältöön

Mitä ihmettä! 
Kylväjän kesäpäivät 7.–9.6. Jyväskylä 
Tapahtumakeskus Helmi (Okkerinkatu 2) ja Taulumäen kirkko (Lohikoskentie 2)

OHJELMA

Perjantai 7.6. 

 • Ystävyyden iltahetki klo 18.30-19.30, ruokasali Lydia. Lauluja ja tarinoita läheltä ja kaukaa. Johanna ja Jüri Perendi, Mikko Puhalainen, Heikki Niittylä, Tiina Koskela, Hanna Penttinen. Iltatee ja suolapala. Vapaaehtoinen maksu. 
 • Kutsuvierastilaisuus klo (18.00) 18.30-19.30 seurakuntien edustajille ja yhteistyökumppaneille, yläsali Ida, 2 krs.
 • Lutakossa tapahtuu perjantai-iltana Lutakon tempauksen alkutapaaminen tapahtumakeskus Helmissä klo 17.00, Otto, 2 krs. Nuorten aikuisten kanssa ohikulkijoiden kohtaamista ja palvelemista Lutakon satamassa seurakunnan teltan lähettyvillä klo 18.00 – 21.00, Satamakatu 8. Tarjolla pientä purtavaa ja klo 20 livemusiikkia. Kaiken ikäiset tervetulleita mukaan oman aikataulusi mukaisesti! Mukana Sanna Rasinkangas, Ulla Hautamäki, Päivi Helenius ja Miika Korppi.  

Lauantai 8.6.  

 • Ihmeellistä iloa sanasta ja virsistä klo 9.30-9.50, ruokasali Lydia. Pelastus ihmeellisen lähellä (Room. 10:5–8) Tapio Pokka, Hanna Penttinen 
 • Mitkä Ihmeen kesäpäivät! klo 10.00-11.30, pääsali Alfred.
  Iloista yhteen tulemista ja musiikkia Gospel Covertajien tahdissa. Pioneereja ja untuvikkoja tutkimassa lähetystehtävämme inspiroivaa perintöä. Etiopiassa kypsynyttä hedelmää ihmettelemässä Rune Mjølhus NLM Norjasta sekä Hanna Lindberg ja Kylväjän työntekijöitä.
 • Ihmeellisiä antimia Raamatusta klo 12.00-13.00
  Ihmeen yksinkertainen pelastus (Room. 10:9–13), pääsali Alfred.
  Raamattua opettamassa Emmanuel Sibomana ja Katariina Leskelä.  
  • Toiminnallisen työskentelyn vaihtoehdon tarjoaa Jussi Miettinen Opiskelija- ja koululaislähetyksestä Maanmuuttajat johtamiskoulun kanssa, yläsali Ida, 2 krs.  
 • Raamatun löytöjä tutkimassa klo 13.00-14.00/14.10  
  Ihmeellinen suunnitelma (Room. 10:11–17) Ilosanoman tuojan askeleet – sinun askeleesi, yhteiset askeleet. Tekstiin syventymistä ja eläytymistä omassa rauhassa tai toisten kanssa jakaen, bibliodraamaohjaajien kouluttaja, PDO Mika Lahtinen, yläsali Ida, 2 krs.  
  Ihmisen varjo ja ihmeellinen toivo, pastori, kirjailija Erkki Jokinen ja Miika Korppi. Pääsali Alfred.
  Perheille ja koululaisille omat raamattukanavat, 2 krs.  
 • Uusien polkujen ihme klo 14.30-15.50, pääsali Alfred. 
  Kertomuksia kutsumuksen polun löytämisestä. Lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen avaa Kylväjän näkymiä tulevaa kohti. Maailmanlaajoista lähetystyön verkostoista kertomassa Refugee Highway Partnership -verkoston johtava fasilitaattori Gordon Showell-Rogers, Taneli Skyttä ja Kaisa Golding. Musiikkia ja yhteislaulua.
 •  Ikkunoita maailmalle klo 16.15-17.30, kanavat oman valinnan mukaan.  
  1. Traumatyö haastaa ja herättää toimimaan.  Anne ja Aatu GröhnRaija Hämynen työtovereineen, pääsali Alfred.
  2. Koulutus varustaa ja vahvistaa kansoja ja kirkkoja. Mukana Gunilla ja Magnus Riska, Tuomas Auvinen, Hanna Lindberg, Elisa Greye, Sanna Erelä ja Tiina Koskela, yläsali Ida, 2 krs.  
  3. Perheen kanssa maailmalla – lasten ja aikuisten oikeesti, alkaen klo 16.00. Mongolian-lähetit Ella ja Janne Henriksson kertovat matkastaan maailmalla pienten lasten kanssa. Lapset ja vanhemmat yhdessä tervetulleita mukaan, lastentila Laina, 2 krs.
 • Kiitos suuren kuninkaan – iltajuhla Kylväjä 50-vuotta klo 19.00-20.30, pääsali Alfred. 
  Kylväjän matkakertomusta sanoin, sävelin ja kuvin. Yhteisöllinen tarinateatteriesitys, jossa näyttelijät esittävät yleisön kertomia muistoja, mietteitä ja tunnelmia Kylväjän 50-vuotisen matkan varrelta. Tervehdyspuheenvuoroja. Musiikissa Gospel Covertajat.  

Sunnuntai 9.6. 

 • Juhlamessu Taulumäen kirkossa klo 10.00 
  Lähetystyöntekijöiksi siunaaminen ja lähetystyöntekijöiden matkaan siunaaminen. Messua toteuttamassa piispa Matti Salomäki, pastorit Tiina Koskela ja Matti Väätäinen, lähetysjohtaja Jukka Kääriäinen sekä kanttorit Jukka Hassinen ja Ilpo Vuorenoja Hamona-kuoron ja soitinyhtyeen kanssa. Lisäksi mukana seurakunnan ja Kylväjän työntekijöitä ja vastuunkantajia. 
 • Kirkkokahvit Rauhanyhdistyksen tiloissa. 
 • Messu radioidaan ja se on kuultavissa 16.6. Yle Radio 1 -kanavalla ja myöhemmin Yle Areenassa.

Lapset ja perheet

Mitä ihmettä maailmalla – Lasten, koululaisten ja perheiden ohjelma lauantaina klo 10.00–17.30 

Tule lasten kanssa juhlille! Ihmetellään yhdessä Raamatun opetuksia ja lähetystä erilaisten aistien, toiminnallisen tekemisen, draaman ja musiikin kautta. Kouluikäiset pääsevät haastamaan aivonystyröitä Pakopelien kimpussa. Ohjattua menoa ja meininkiä 3–6-vuotiaille sekä perheille yhdessä. Pienimmille oma leikkitila vanhemman huolenpidossa. Ihmeisiin kuljettamassa Jyväskylän seurakunnan ja Kylväjän työntekijät. 

Osa tilaisuuksista seurattavissa etänä Kylväjän kotisivulla!
Muutokset mahdollisia. 

Tapahtumakeskus Helmissä palvelee kahvio. Perjantaina päivällinen klo 16.30–18.00. Lauantaina lounas klo 11:0013:30 ja päivällinen klo 17.0018:30. 

Palautteesi on tärkeä!